De volleyballers van Oranje U22 hebben zaterdagavond ook hun tweede wedstrijd op het EK-kwalificatietoernooi in Pristina gewonnen. Nederland was met 3-1 te sterk voor Azerbeidzjan. Zondag speelt Oranje U22 zijn derde en laatste wedstrijd tegen gastland Kosovo en kan het definitief een ticket voor de eindronde van het EK U22 opeisen.

Basisopstelling

Tieme de Jong (spelverdeler), Martijn Brilhuis (diagonaal), Yannick Bak en Jasper Wijkstra (passer/lopers), Luuk Hofhuis en Robin Boekhoudt (middens) en Niels Lipke (libero).

Sil Meijs mocht beginnen aan de vierde set, terwijl Jesper van Muijden en Ferdy van Dijk de derde en vierde set speelden.

Nederland blokkerend oppermachtig

Nederland kreeg de zege vandaag niet bepaald cadeau en moest na het verlies van de eerste set vol aan de bak tegen de Azeri. Het team van coachtrio Arjan Taaij, Redbad Strikwerda en Arnold van Ree slaagde erin om vanaf de tweede set het verschil te maken op de belangrijke momenten. Met name blokkerend (16 killblocks) was Oranje U22 oppermachtig.

Jasper Wijkstra werd vanavond topscorer met 20 punten, gevolgd door Martijn Brilhuis (19 punten) en Robin Boekhoudt (16 punten).

Zondag tegen Kosovo

Nederland speelt zondag om 16.00 uur zijn derde en laatste wedstrijd tegen gastland Kosovo, dat in twee wedstrijden nog geen set won.

Lees hier alle informatie over het kwalificatietoernooi in Pristina.

Uitslag zaterdag:

Nederland – Azerbeidzjan 3-1 (21-25, 25-23, 25-18, 25-21)

Foto: CEV

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn