De Nederlandse volleybalsters hebben hun oefenstage in Duitsland donderdagavond afgesloten met een 3-2 overwinning op het thuisland. Oranje bleef drie dagen ongeslagen tegen haar oosterburen. Zowel Nederland als Duitsland bereiden zich voor op het olympische kwalificatietoernooi in Apeldoorn, dat begint op dinsdag 7 januari.

In het laatste duel in Kienbaum speelden Nederland en Duitsland vijf volledige sets (dus de vijfde set ook tot de 25 punten). Positief was dat Celeste Plak voor het eerst weer speelminuten kon maken, zij fungeerde in de eerste drie sets als invalster en startte in set vier en vijf.

Duitsland – Nederland 2-3 (25-23, 14-25, 21-25, 29-27, 17-25)

Opstelling Nederland: Laura Dijkema (spelverdeler), Lonneke Sloetjes (diagonaal), Anne Buijs en Floortje Meijners (passer/lopers), Yvon Beliën en Robin de Kruijf (middens) en Myrthe Schoot (libero).

Invalsters: Kirsten Knip, Celeste Plak, Maret Balkestein-Grothues, Juliët Lohuis, Britt Bongaerts, Marrit Jasper, Nika Daalderop, Nicole Koolhaas.

Opstelling Duitsland: Denise Hanke (spelverdeler), Louisa Lippmann (diagonaal), Jennifer Geerties en Hanna Orthmann (passer/lopers), Marie Scholzel en Camilla Weitzel (middens) en Anna Pogany (libero).

Invalsters: Jana Franziska Poll, Nele Barber, Kimberley Drewniok, Lena Stigrot, Lena Mollers, Linda Bock.

Gescoorde punten:

13 - Robin de Kruijf 27 - Louisa Lippmann
13 - Floortje Meijners 13 - Camilla Weitzel
11 - Nika Daalderop 10 - Marie Scholzel
9 - Anne Buijs 8 - Jennifer Geerties
9 - Maret Balkestein-Grothues 6 - Hanna Orthmann
8 - Lonneke Sloetjes 3 - Denise Hanke
8 - Celeste Plak 2 - Jana Franziska Poll
8 - Nicole Koolhaas 2 - Kimberley Drewniok
7 - Yvon Beliën  
5 - Britt Bongaerts  
3 - Juliët Lohuis  
2 - Laura Dijkema  
1 - Marrit Jasper  

Kom de Volleybaldames aanmoedigen tijdens het olympisch kwalificatietoernooi in Omnisport Apeldoorn!

De vrouwen van Oranje hebben een doel, zij willen zich voor de tweede keer op rij plaatsen voor de Olympische Spelen. In 2016 behaalde de ploeg een vierde plaats, tijdens Tokio 2020 wil het team die prestatie overtreffen. Jij kunt ze steunen in hun jacht op dat ene beschikbare ticket! Kom van 7 tot en met 12 januari naar Apeldoorn en juich de Volleybaldames naar de winst! Lees hier hoe je erbij kunt zijn.

Foto: fotohoogendoorn.nl

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn