Op dag zeven van het Wereldkampioenschap stonden er maar liefst acht wedstrijden op het programma. In Lodz en Gdansk te Polen en uiteraard in Arnhem. Medeorganisator van dit wereldkampioenschap Polen verloor in de avond de ongeslagen status door 1-3 nederlaag tegen de Dominicaanse Republiek. Verder werd het duidelijk dat Kameroen in poule A, en Kroatië en Zuid-Korea in poule B alvast kunnen beginnen met het pakken van de koffers. De drie teams spelen nog een wedstrijd, maar hebben een te grote achterstand. Hieronder zijn alle uitslagen te vinden, inclusief een korte samenvatting van ieder duel.

Canada Kazachstan

Canada - Kazachstan

Canada en Kazachstan streden voor de laatste kans om nog een ticket voor de volgende ronde te bemachtigen. Canada heeft hiervoor de belangrijkste papieren. Het resultaat van de wedstrijd tegen de Bulgaren zal hier de beslissing brengen. Canada staat momenteel op de vierde plek die toegang geeft tot ronde twee. Bulgarije speelt de komende dagen nog tegen alle twee de ploegen: Canada en Kazachstan. In de wedstrijd van donderdag was Canada zowel aanvallend, blokkerend als ook serverend, de ploeg uit Kazachstan ruim de baas met Van Ryk en Howe als meest productieve puntenmaaksters.

Poule C: Canada - Kazachstan 3-0 (25-14, 25-16, 25-11)

Zuid Korea Thailand

Zuid-Korea – Thailand

Voor Zuid-Korea is het doek na het kansloze verlies tegen Thailand definitief gevallen. Met nog maar één wedstrijd te gaan en nog geen punten, is het voor de Zuid-Koreaanse vrouwen niet meer mogelijk om de huidige nummer vier - Thailand - nog in te halen. In Gdansk was Thailand aanvallend veruit de betere ploeg, met Pimpichaya als de succesvolste aanvalster aan Thaise zijde met 21 scores.

Poule B: Zuid-Korea - Thailand 0-3 (13-25, 15-25, 14-25)

Servie Duitsland

Servië - Duitsland

Servië was in drie sets te sterk voor Duitsland al was het verschil in elke set zeer klein. Hoewel Duitsland aanvallend iets sterker was, gaf met name de sterke verdediging en de lagere foutenlast van de Servische vrouwen de doorslag. Boskovic scoorde 24 punten en had een groot aandeel in de Servische overwinning. Die ploeg heeft nu 8 punten uit 3 wedstrijden en staat tweede, achter de Verenigde Staten in deze poule.

Poule C: Servië - Duitsland 3-0 (25-23, 25-22, 25-23)

Turkije Kroatie

Turkije – Kroatië

Turkije had in Gdansk geen kind aan het team van Kroatië, getuige de setstanden. De Kroatische vrouwen raakten de 15 punten niet aan en kunnen de koffers gaan pakken. Voor Turkije is het, met slechts de wedstrijd tegen Polen te gaan, alleen nog de vraag op welke plek de ploeg zal eindigen.

Poule B: Turkije - Kroatië 3-0 (25-14, 25-12, 25-12)

Italie Kenia

Italië - Kenia

Italië had tegen Kenia weinig problemen, behalve in de tweede set die nog onverwacht spannend werd. Diagonaal Egonu kwam deze wedstrijd niet in actie. Haar rol werd overgenomen door Nwakalor, die 12 punten binnensloeg. Chumba sloeg er voor Kenia 17 binnen. Italië is door de vierde winst op rij uiteraard al verzekerd van de volgende ronde, maar is ook nog steeds de grootste kanshebber op de koppositie in deze poule. Kenia kan zich, bij winst in de laatste wedstrijd – tegen Puerto Rico - ook nog plaatsen voor de volgende ronde.

Poule A: Italië – Kenia 3-0 (25-15, 25-23, 25-17)

USA Bulgarije

Verenigde Staten - Bulgarije

De Verenigde staten heeft de koppositie overgenomen van Servië na de overwinning op Bulgarije. De 3-1 zege kwam tot stand doordat Amerika niet alleen aanvallend, maar ook serverend en blokkerend meer punten maakte. Bulgarije, met coach Lorenzo Micelli, is nog zeker niet kansloos voor de volgende ronde. Na drie wedstrijden staat de ploeg vijfde, met een wedstrijdpunt. Dat zijn er twee minder dan Canada en laat dat nu net de volgende tegenstander zijn op vrijdagavond.

Poule C: Verenigde Staten - Bulgarije 3-1 (25-14, 23-25, 25-11, 25-15)

Polen Dominicaanse Republiek

Polen – Dominicaanse Republiek

Polen verloor donderdagvond in eigen huis haar ongeslagen status. De Dominicaanse Republiek was met 1-3 te sterk. Polen won nog wel de openingsset, maar daarna waren de vrouwen uit het Caribische gebied elke set net een slagje beter. Door deze uitslag gaat die ploeg nu aan de leiding en moeten de Poolse vrouwen genoegen nemen met plaats twee in de poule. Doordat Polen nog tegen Turkije mag aantreden en de Dominicaanse Republiek nog speelt tegen Thailand, is de eindstand in deze poule nog niet bepaald. Zeker is wel dat het klaar is voor Kroatië en Zuid-Korea.

Poule B: Polen – Dominicaanse Republiek 1-3 (25-18, 22-25, 21-25, 21-25)

Puerto Rico Kameroen

Puerto Rico – Kameroen

Met nog een wedstrijd te gaan is het voor Kameroen over en uit en gaan Puerto Rico en Kenia onderling uitmaken wie er als nummer vier naar de volgende ronde gaat. De Puerto Ricanen rekenden donderdagavond in Arnhem in drie sets af met Kameroen dat alleen in de openingsset nog enigszins kon meekomen. Daarna werd het verschil per set groter. Ook de wedstrijdstatistieken laten zien dat Kameroen op alle fronten tekort kwam. In de aanvalsscore (46 vs. 31 punten) en de foutenlast (10 vs. 17) was het verschil het meest duidelijk zichtbaar.

Poule A: Puerto Rico – Kameroen 3-0 (25-23, 25-16, 25-11)

Foto: FIVB

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×