Op speeldag acht werden er zeven wedstrijden gespeeld waarvan drie in het Poolse Lodz.Grootste verrassing van de dag was de winst van Japan op Brazilië in Arnhem. Nadat gisteren Kameroen, Zuid-Korea en Kroatië al werden uitgeschakeld, viel vandaag definitief het doek voor Kazachstan en Bulgarije in poule C en Tsjechië en Colombia in poule D. Hieronder zijn alle uitslagen te vinden, inclusief een korte samenvatting van ieder duel.

Servie Kazachstan

Servië - Kazachstan

De overwinning van Servië op Kazachtstan was niet verrassend te noemen. Kazachstan staat onderaan met nog geen enkele setwinst en is, nadat Canada won van Bulgarije, nu definitief uitgeschakeld voor de volgende ronde.Ook tegen Servië had Kazachstan weinig in de melk te brokkelen. Servië was blokkerend sterker, maar vooral aanvallend ruim de bovenliggende partij. Servië en de Verenigde Staten maken in deze poule de dienst uit en in de laatste wedstrijd op zaterdag zal de beslissing vallen wie er als eerste zal eindigen.

Poule C: Servië - Kazachstan 3-0 (25-13, 25-17, 25-10)

China Tsjechie

China – Tsjechië

Ook geen verrassing was de winst van China op Tsjechië. Wel is verrassend te noemen dat de Tsjechische vrouwen knap weerstand boden en het de huidige koploper in poule D aardig lastig maakten. Setwinst zat er echter niet in en met de wedstrijd tegen de nummer laatst Colombia nog in het vooruitzicht is eigenlijk wel zeker dat het voor Tsjechië ook over en uit is, of er moeten wel hele gekke dingen gebeuren. China is nu alleen lijstaanvoerder in de poule en speelt zaterdag de laatste wedstrijd tegen Brazilië, de huidige nummer twee.

Poule D: China – Tsjechië 3-0 (28-19, 25-22, 27-25)

Brazilie Japan

Brazilië - Japan

Het gejuich na het laatste punt in de Gelredome was groot bij de vrouwen van Japan. De zege op Brazilië is dan ook verrassend te noemen en zeker niet gestolen. Na winst in de eerste twee sets, deden de Braziliaanse vrouwen nog wel wat terug in de derde, maar de vierde set was weer voor Japan, dat aanvallend veel beter op dreef was. In de laatste wedstrijd, als Brazilië speelt tegen China zal worden uitgemaakt wie er op de eerste plaats zal eindigen in poule D.

Poule D: Brazilië – Japan 1-3 (22-25, 19-25, 25-17, 20-25)

Bulgarije Canada

Bulgarije - Canada

In het Poolse Lodz rekende Canada vrijdagmiddag af met Bulgarije. Voor die laatste ploeg was het de finale kans om in de race te blijven voor plaatsing voor de volgende ronde. Die race is nu ten einde, want door het verlies tegen Canada is het gat met de huidige nummer vier nu vijf punten, met nog maar 1 wedstrijd te gaan. De laatste wedstrijd tussen Bulgarije en het eveneens al uitgeschakelde Kazachstan, gaat dan ook nergens meer om. Canada mag zaterdag nog tegen Duitsland dat evenveel punten heeft en de winnaar van dat duel zal in poule C op de derde plaats eindigen. In de wedstrijd tegen Bulgarije waren bij Canada passer/lopers Van Ryk en Gray met respectievelijk 22 en 19 punten aanvallend het meest succesvol.

Poule C: Bulgarije – Canada 1-3 (21-25, 27-25, 20-25, 15-25)

Argentinie Colombia

Colombia – Argentinië

Met de wedstrijd tegen Tsjechië nog voor de boeg, was het voor Colombia de laatste kans om zicht te houden op plaatsing bij de laatste vier. Noodzaak hiervan was in ieder geval te winnen van Argentinië. Gesteund door een groep enthousiast aanmoedigende supporters, lukte dat de eerste set ook prima. In de tweede set liep Argentinië echter vanaf de 14 punten weg bij Colombia en bracht de wedstrijd weer in evenwicht. De zeer spannende derde set ging vervolgens weer naar de Colombiaanse vrouwen, al moesten die er flink voor vechten. Omdat Argentinië de vierde pakte moest de vijfde set uitkomst brengen. Hierin waren de Argentijnse vrouwen toch net een stappje beter dan de Colombiaanse, waardoor Argentinië zeker is van de vierde plek en het voor Colombia, maar ook voor Tsjechië over en uit is.

Poule D: Colombia - Argentinië 2-3 (25-19, 17-25, 29-27, 20-25, 8-15)

USA Duitsland

Verenigde Staten - Duitsland

In Polen won de Verenigde Staten in drie sets van Duitsland. De eerste twee sets met duidelijke cijfers, in de derde moest de VS er hard voor werken. Door de 3-0 winst staat de Verenigde Staten nu eerste in de poule, gevolgd door Servië en Canada.

Poule C: Verenigde Staten - Duitsland (25-17, 25-13, 26-24)

Foto: FIVB

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn