Beachvolleybal Team Nederland

Rimke Braakman en Jantine van der Vlist nemen afscheid

Zondag jl. hebben Rimke Braakman en Jantine van der Vlist afscheid genomen van het Nederlandse beachvolleybalpubliek. Beide ex-speelsters van Beachvolleybal Team Nederland stopten met hun internationale carrière na de Olympische Spelen van 2016. Rimke Braakman was onderdeel van het Nevobo topsportprogramma van 2008-2016, Jantine sloot later aan en was BTN-er van 2012-2016. De dames kunnen terugzien op een prachtige periode.

Rimke Braakman

Rimke was aan de zijde van Sophie van Gestel al in 2008 succesvol op het WK onder 19 in eigen land waar ze zilver won. 2011 was een memorabel jaar met het Nederlands kampioenschap en het Europees Kampioenschap onder 23. Michelle Stiekema was toen haar partner. Rimke gaat echter de boeken in als, zoals bestuurslid Herman Meppelink aan het publiek meldde, als de queen of the Continental Cup. Twee keer wist Rimke met nog een BTN team de Continental Cup te winnen, in 2012 (met Michelle Stiekema) en 2016 (met Jolien Sinnema). Hierdoor droeg ze bij aan de deelname van haar collega's aan de Olympische Spelen; Madelein en Sophie in Londen en Sophie en Jantine in Rio.

Jantine van der Vlist

Jantine was gedurende vier jaren onderdeel van het programma van Beachvolleybal Team Nederland. Ze speelde daarin met Marloes Wesselink en Sophie van Gestel. Jantine werd twee keer vierde op een Grand Slam toernooi, in Den Haag en in Polen. Hoogtepunt van haar carrière was het behalen van de Olympische Spelen in Rio aan de zijde van Sophie van Gestel.

Rimke En Jantine
Foto: Pim Waslander

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×