Robin de Kruijf heeft zich vanavond geplaatst voor de Champions League finale. De Nederlandse topspeelster won met haar team Imoco Volley Conegliano in eigen huis met 3-0 van het bezoekende Igor Gorgonzola Novara van Nika Daalderop. Conegliano had vorige week de eerste halve finale ook al met 3-0 gewonnen.

De wedstrijd tussen Conegliano en Novara was een reprise van de Champions League finale van 2019, de laatst gespeelde editie. Novara (destijds met Celeste Plak red.) won in Berlijn de felbegeerde beker door Conegliano (Robin de Kruijf) met 3-1 te verslaan.

Vanavond, in de tweede halve finale van de Champions League, waren de rollen compleet omgedraaid. Het sterrenensemble van Conegliano was vanaf het begin af aan niet van plan om het tot een golden set te laten komen.

Bij Novara startte Nika Daalderop in de basisopstelling, terwijl haar mede-international Robin de Kruijf begon bij Conegliano. In de eerste set was van spanning geen sprake. Op 24-15 was het Sarah Luisa Fahr die voor Conegliano het tweede setpoint binnensloeg en 25-15 op het wedstrijdformulier zette.

In de tweede set stond Novara met haar rug tegen de muur, door deze doorgang te verliezen zou de finale immers al buiten bereik zijn. De equipe uit Noord-Italië begon goed aan de set dankzij een score van Daalderop en behield een mooie voorsprong tot 12-9. Even later smolt de voorsprong voor Novara echter als sneeuw voor de zon toen Paola Egonu aan service kwam. Met haar machtige sprongopslagen serveerde Egonu haar team naar een 17-13 voorsprong.

De Belgische Britt Herbots verving Nika Daalderop en bracht Novara weer langszij, maar in de spannende slotfase was Conegliano toch te sterk. Onder aanvoering van Egonu, en twee killblocks van de sterke Fahr, won het team uit de Veneto de tweede set met 25-23 en dwong het deelname aan de Champions League finale af.

De derde set, om des keizers baard, werd ook gewonnen door Conegliano, dat zo Novara in twee wedstrijden geen set gunde.

Conegliano speelt in de finale op 1 mei in Verona tegen de winnaar van de andere halve finale: Busto Arsizio – Vakifbank Istanbul. Busto won het eerste duel met 3-2, de return is morgenavond in Busto.

Imoco Volley Conegliano - Igor Gorgonzola Novara 3-0 (25-15, 25-23, 25-20)

Bron: CEV

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn