De Nederlandse beachvolleyballers hebben op de eerste dag van de CEV Beach Nations Cup in Israël de eerste stap gezet naar winst in de voorronde. Tegen Roemenië werd makkelijk gewonnen.

Vooraf was duidelijk dat TeamNL Beach van dat land en eventueel Schotland en Israël niet veel heeft te duchten. Waarschijnlijk komt het morgen aan op een allesbeslissende ontmoeting met Letland, dat Martin Plavins/Mihails Samoilovs en Edgars Tocs/Olivers Bulgacs naar Netanya heeft gestuurd.

Maar Nederland treedt met Alexander Brouwer/Robert Meeuwsen en het nieuwe duo Steven van de Velde en Matthew Immers ook in een sterke opstelling aan, is eerste geplaatst en dus favoriet.

Brouwer en Meeuwsen wonnen vandaag met 21-17, 21-14 van Mehedinteanu/Anton. Van de Velde/Immers had geen kind aan Virlan/Calin: 21-13-21-12.

Morgen speelt Oranje tegen Israël en stuit Letland op Roemenië. De winnaars van die wedstrijden spelen de finale. De winnaar van de finale plaatst zich voor de eindronde van de CEV Beach Nations Cup, waarvan datum en plaats nog niet bekend zijn.

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn