Vlak voor het WK Beach host Parijs het achtste Elite 16-toernooi van het seizoen. Titelverdedigers Katja Stam en Raïsa Schoon hebben zich, net als Stefan Boermans en Yorick de Groot, direct geplaatst voor het hoofdtoernooi. Alexander Brouwer/Robert Meeuwsen en Matthew Immers/Steven van de Velde spelen de kwalificatie.

Het laatste Elite16-evenement van de Beach Pro Tour vóór de Wereldkampioenschappen Beachvolleybal in Mexico vindt deze week plaats in Parijs. Het toernooi start op woensdag met de kwalificaties, gevolgd door de poulefase op donderdag en vrijdag. Op zaterdag worden de round of 12, kwartfinales en halve finales afgewerkt, een dag later staan de medaillewedstrijden op het programma.

In de vorige editie betraden Katja Stam en Raïsa Schoon de hoogste trede van het podium, Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen mochten de zilveren medaille om hun nek hangen. De Nederlandse medaillewinnaars van vorig jaar zijn opnieuw afgereisd naar de Franse hoofdstad, waar ze het opnemen tegen de absolute top van het beachvolleybal.

Drie herenteams vertegenwoordigen Nederland
Brouwer en Meeuwsen hebben zich niet direct geplaatst voor het hoofdtoernooi en zullen op woensdag in de kwalificatie strijden om één van de laatste vier tickets. In de eerste kwalificatieronde nemen ze het op tegen de Amerikaanse Miles Evans en Chase Budinger. Bij winst volgt later op de dag een tweede kwalificatieronde. Ook Matthew Immers en Steven van de Velde staan in de eerste kwalificatieronde tegenover een Amerikaans koppel: Trevor Crabb en Theodore Brunner.

Stefan Boermans en Yorick de Groot komen donderdag in actie op het hoofdtoernooi. Het duo, dat sinds april geen toernooi samenspeelde vanwege een blessure van Boermans, is als tiende geplaatst. Ze zijn in de poule B ingedeeld met Europees kampioenen David Åhman en Jonatan Hellvig uit Zweden en de zilveren medaillewinnaars van het Hamburgse Elite 16-toernooi: Samuele Cottafava en Paolo Nicolai uit Italië. Later voegt zich daar nog een team uit de kwalificatie bij.

Stam en Schoon verdedigen titel in Parijs

Titelverdedigers Katja Stam en Raïsa Schoon zijn ingedeeld in Poule C. Op donderdag spelen ze tegen Melissa Humana-Paredes en Brandie Wilkerson uit Canada, winnaars van het Elite 16-toernooi van Montreal. Een dag later sluiten ze de poulefase af met wedstrijden tegen de Braziliaanse Carolina Solberg Salgado en Barbara Seixas de Freitas en een team uit de kwalificatie.

Programma kwalificatie

Dag

Tijd

Teams

Woensdag 27 september

13.20 u

Immers/Van de Velde - Crabb, Tr./Brunner (USA)

Woensdag 27 september

15.00 u

Brouwer/Meeuwsen - Evans/Budinger (USA)

Livestreams
De wedstrijden zijn (betaald) te volgen via Volleyballworld.TV en Viaplay.com.

Foto: FIVB

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn