Saskia van Hintum assistent bondscoach Guidetti

Saskia van Hintum is vandaag benoemd tot assistent-bondscoach van het Nederlands vrouwenvolleybalteam. De 44-jarige trainer/coach zal bondscoach Giovanni Guidetti gaan ondersteunen en wordt de schakel tussen de talentopleiding en het nationaal team.

Saskia van Hintum is al decennialang een bekendheid in het Nederlandse volleybal, zowel in de zaal als op het strand. Als spelverdeelster speelde ze zeventien jaar op het hoogste niveau in Nederland, België, Duitsland en Italië en won ze vele prijzen. Ze kwam maar liefst 275 keer uit voor Oranje en werd met de nationale ploeg in 1996 vijfde op de Olympische Spelen van Atlanta. Later coachte ze bij o.a. Rijnmond, AMVJ, Sliedrecht en Jeugd en Jong Oranje.

In 2006 maakte ze haar eerste kennismaking met beachvolleybal om vervolgens van 2009 tot 2012 fulltime voor Beachvolleybal Team Nederland te werken. Van Hintum was op de Olympische Spelen van Londen een van de coaches van de Nederlandse vrouwenteams Keizer / Van Iersel en Van Gestel / Meppelink.

Na de Olympische Spelen van Londen keerde ze als talentcoach terug naar het zaalvolleybal. Van Hintum is momenteel bondscoach van Jeugd Oranje en verantwoordelijk voor de vrouwelijke talentenlijn op Papendal. Ze zal tijdens het EK van Jeugd Oranje (28-03 t/m 05-04) nog fungeren als bondscoach en ook in de winter de talentprogramma’s blijven aansturen.

“Ik ben erg blij met deze nieuwe functie”, vertelt Van Hintum. “Ik heb altijd de ambitie om door te groeien en ik krijg nu de kans om met de absolute top te gaan werken. De afgelopen jaren heb ik erg veel geleerd van Gido Vermeulen en ik krijg nu de kans om deze kennis in te zetten bij het nationaal team. Daarnaast verwacht ik door het delen van mijn ervaringen ook van waarde te zijn voor Oranje.”

De kersverse bondscoach Giovanni Guidetti laat vanuit Turkije weten zeer tevreden te zijn over de aanstelling van Van Hintum: “Ik weet zeker dat Saskia een zeer belangrijke bijdrage kan leveren aan de ontwikkeling van het team. Ik verheug me erop om met haar samen te werken. Ik weet hoe belangrijk en nuttig het kan zijn om een vrouw in de staf te hebben. Daarnaast was Saskia in het verleden een zeer goede spelverdeler. Ons jonge team kan veel leren van haar ervaringen.”

Guidetti roemt ook het werk dat Van Hintum doet in de talentontwikkeling. “Saskia doet het geweldig met Jeugd Oranje en kent alle nieuwe talenten. Dit is zeer belangrijk voor mij. Als ik niet in Nederland ben, zal zij nieuwe generaties blijven scouten en opleiden.” 

Bron: Foto: Saskia van Hintum (fotohoogendoorn.nl)
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×