Mees Sengers en Dirk Boehlé zijn doorgedrongen tot de halve finale van het Future-toernooi in Messina. Vanmiddag spelen ze tegen thuisland Italië voor een plek in de finale.

Mees Sengers en Dirk Boehlé begonnen het toernooi met een overwinning op het Oekraïense duo Savvin/Moiseiev. Na een nipte nederlaag in de eerste set (22-24), wisten ze met overmacht de tweede set te winnen (21-13). Het Nederlandse koppel hield het momentum vast in set drie, die met 15-11 gewonnen werd. Hun tweede poulewedstrijd wonnen Sengers en Boehlé zonder te spelen, nadat hun Italiaanse tegenstanders Krumins/Caminat zich vanwege een blessure terugtrokken. Dit leverde hen de poulewinst op en een directe plek in de kwartfinale, waar ze de als tweede geplaatste Italianen Marchetto en Windiscuit in twee sets (21-16, 21-16) versloegen en daarmee een sterke titelfavoriet uitschakelden.

Programma & livestream
In de halve finale, die om 13:10 uur begint, nemen Sengers en Boehlé het op tegen het Italiaanse duo Benzi/Bonifazi. De andere halve finale, tussen het Italiaanse team Dal Corso/Viscovich en het Duitse paar Sowa/Just, wordt om 12.20 uur gespeeld. De wedstrijd om het brons begint om 14:50 uur, gevolgd door de finale om 16:30 uur. De wedstrijden zijn betaald te volgen op EuroVolley.TV