De volleybalsters van Sliedrecht Sport hebben zich geplaatst voor de halve finale van de Nationale Beker Dames. In Sporthal de Basis werd met 3-1 gewonnen van Apollo 8: 17-25, 25-23, 25-19 en 25-12. In de halve finale treft Sliedrecht volgende maand ARBO Rotterdam/FAST.

De laatste kwartfinale van de Nationale Beker Dames werd vandaag gespeeld in Sporthal de Basis, waar Sliedrecht Sport tegenover Apollo 8 stond. De Bornse ploeg begon sterk aan het duel en sloeg al snel een gat van drie punten: 4-7. Sliedrecht kreeg de servicepass niet onder controle, waardoor de aanval voorspelbaar werd en Apollo een goede verdediging neer kon zetten. Op 13-19 bracht Elroy Bezemer spelverdeelster Eline de Haan en Dagmar Mourits op diagonaal binnen de lijnen. Dat leverde direct twee punten op, maar de drie daaropvolgende punten gingen naar Apollo. Sliedrecht kwam daarna nog twee keer tot scoren. Met een killblock pakte Apollo de 1-0 voorsprong in sets: 17-25.

Dankzij een sterke servicereeks van spelverdeelster Noa Rahangmetan opende Sliedrecht de tweede set met drie opeenvolgende punten. De ploeg wist lang vast te houden aan de voorsprong, maar op 17-17 bracht Apollo de stand weer in evenwicht. Wat volgde was een spannende slotfase. Op 23-22 bracht Bezemer Eline de Haan in voor de service. Dat bleek het gewenste effect te hebben: de spelverdeelster serveerde een ace en gaf haar team twee setpunten. Apollo werkte de eerste weg, maar na een lange rally werd de tweede via een killblock verzilverd: 25-23.

Sliedrecht pakte door in de derde set, waarin ze al snel een 8-3 voorsprong namen. Trainersduo Bart en Thijs Oosting brachten Charlotte Haar in het veld, maar ook met een andere spelverdeelster wist Apollo onvoldoende tot scoren te komen. Sliedrecht speelde de set comfortabel uit. Op 24-17 verzilverde Jolijn de Haan het derde setpunt. Ook in de vierde set was de voorsprong al snel in handen van Sliedrecht (6-3). Met een aantal harde klappen van Jolijn de Haan en een sterke servicereeks van Mille Kjosås liep de ploeg verder uit naar 17-7. Apollo kwam niet met een antwoord en Sliedrecht kreeg maar liefst dertien kansen om de plek in de halve finale veilig te stellen. Evie van Kerkvoorde, die zich na het terugtrekken van Eurosped bij Sliedrecht voegde, maakte het af voor haar nieuwe ploeg: 25-12.

Halve finales

Op woensdag 15 maart wordt de eerste van twee halve finales tegen ARBO Rotterdam/FAST gespeeld. Een dag later staat het eerste duel tussen Booleans/VV Utrecht en Friso Sneek op het programma. Op woensdag 22 maart worden de beslissende tweede halve finales gespeeld.

Uitslag

Sliedrecht Sport - Apollo 8 3-1 (17-25, 25-23, 25-19, 25-12)

Foto: fotohoogendoorn.nl

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn