Afgelopen weekend werd het amateurkampioenschap gehouden, waarbij de winnaars van de Topdivisie A en B het tegen elkaar opnemen. Bij de heren ging Sliedrecht Sport HS2 er overtuigend met de winst vandoor, bij de dames kroonde Get Fit Girl/Veracles DS 1 zich na vijf sets als amateurkampioen van Nederland.

Het eerste herenteam van Sudosa-Desto was duidelijk kampioen geworden in de Topdivisie A en nam het in de finale van het amateurkampioenschap op tegen Sliedrecht Sport Heren 2, dat met twee punten verschil kampioen was geworden in de Topdivisie B. De twee teams stonden in de achtste finale van de Nationale Beker al eens tegenover elkaar. Een duel dat met 3-1 gewonnen door Sliedrecht. In de finale van het amateurkampioenschap kwam de thuisploeg opnieuw als winnaar uit de bus. Dit keer won de ploeg met overmacht: 25-17, 25-22 en 25-19.

In de damesfinale stond Get Fit Girl/Veracles DS 1, nipt kampioen van Topdivisie A, tegenover ITC Groep/AVV Keistad DS 1, dat kampioen werd in de Topdivisie B met een verschil van zeven punten. Veracles won de eerste set comfortabel met 25-19, maar Keistad pakte de tweede en derde set met 22-25 en 23-25. In de vierde set stond Veracles flink onder druk bij een stand van 21-24, maar ze wisten drie matchpoints af te weren en wonnen de set uiteindelijk met 26-24. In de beslissende vijfde set triomfeerden ze met 15-10, en claimden zo het amateurkampioenschap.

Uitslagen
Sudosa-Desto H1 - Sliedrecht Sport HS1 0-3 (17-25, 22-25, 19-25)
Get Fit Girl/Veracles DS 1 - ITC Groep/AVV Keistad DS 1 3-2 (25-19, 22-25, 23-25, 26-24, 15-10)