De volleybalsters van Sliedrecht Sport hebben voor de zevende keer in de clubgeschiedenis de Nationale Beker gewonnen. In een volgepakte Maaspoort in Den Bosch won de equipe van Elroy Bezemer de finale voor het tweede jaar op rij met 1-3 van Booleans/VV Utrecht: 13-25, 25-21, 22-25 en 17-25.

Opstellingen
Bij Booleans/VV Utrecht begon coach Ali Moghadassian met Ana Rekar (spelverdeler), Iris Reinders (diagonaal), Marly Bak en Ilse Janssen (passer/lopers), Denise de Kant en Marit Pasterkamp (middens) en Susanne Kos (libero).

Aan de andere kant van het net bestond de basisopstelling van coach Elroy Bezemer voor Sliedrecht Sport uit Noa Rahangmetan (spelverdeler), Iris Vos (diagonaal), Jolijn de Haan en Evie van Kerkvoorde (passer/lopers), Lana Lijkendijk en Ellemijn Stevens (middens) en Emma Rekar (libero).

Set 1

De eerste twee punten van de Bekerfinale waren voor Booleans/VV Utrecht, maar
van de negen punten die daarop volgden, gingen er maar liefst acht naar Sliedrecht Sport. Aan de sterke servicereeks van De Haan kwam een einde, maar het verschil in deze set was gemaakt. Via twee aanvalspunten op rij van Vos, gevolgd door een ace van de diagonaalspeelster, was de voorsprong van Sliedrecht even later zeven punten: 5-12. Moghadassian wisselde verschillende spelers, maar ook zij konden het tij niet keren voor Utrecht. Met veel aanvalskracht van De Haan en Vos bereikte Sliedrecht met een ruime voorsprong de 20 punten grens. Na twee aces van De Haan had de ploeg een reeks aan setpunten, waarvan de derde verzilverd werd: 13-24.

Set 2

De twee teams begonnen met dezelfde opstelling aan set twee, waarin VV Utrecht al snel de leiding nam. Via een ace van De Kant werd het 7-4, waarop Bezemer besloot zijn eerste time-out in te zetten. Dat had niet direct het gewenste effect en dus bracht de coach Louise Bijlsma binnen de lijnen. Via een killblock van Ana Rekar werd het verschil vijf punten (11-6), waarna Sliedrecht een comeback inzette. Na een blokkeringspunt van De Haan was het verschil nog maar twee punten; reden voor Moghadassian om een time-out in te zetten. Zijn tweede volgde op 20-19, nadat Sliedrecht drie punten op rij had gescoord. De service van Lijkendijk viel vervolgens buiten de lijnen en via een blok van De Kant werd het 22-19. Reinders bracht haar ploeg even later op setpoint (24-20) en maakte het twee punten later af: 25-21.

Set 3

VV Utrecht had in de derde set al snel een 5-2 voorsprong te pakken. Via een aanval van Bijlsma en een ace van De Haan trok Sliedrecht de stand weer gelijk, maar met drie opeenvolgende punten nam Utrecht direct weer de leiding. De ploeg hield vervolgens tot 17-14 vast aan hun voorsprong. Het verschil werd teruggebracht tot één punt dankzij een killblock van Vos, waarna ze haar ploeg na een lange rally weer op gelijke hoogte bracht: 17-17. In de spannende slotfase kwam Sliedrecht via een aanval van De Haan voor het eerst op voorsprong: 20-21. Na een aantal fouten van Reinders en een harde klap van Vos sleepte Sliedrecht de set met 22-25 binnen.

Set 4

Sliedrecht pakte door in de vierde set, waarin de ploeg een vroege 3-6 voorsprong verder uit wist te bouwen naar 13-18. Op dat moment gebruikte Moghadassian zijn tweede time-out, maar Sliedrecht gaf hun voorsprong niet meer uit handen. De Haan was op dreef in deze set en scoorde het 21ste, 22ste en 23ste voor Sliedrecht, waarna de ploeg via een netfout van Rekar op matchpoint kwam. Lijkendijk maakte het vervolgens af met een killblock: 17-25. Het is de zevende keer in de clubhistorie dat Sliedrecht de beker mee naar huis neemt.

Booleans/VV Utrecht - Sliedrecht Sport 1-3 (13-25, 25-21, 22-25, 17-25)

Foto: fotohoogendoorn.nl

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn