Nederland heeft ook de tweede oefenwedstrijd tegen Slovenië verloren. Maar In Zwolle was het vandaag nóg spannender dan gisteren in Doetinchem: 2-3.

In een goedgevulde Landstede Sportcentrum gaven de twee ploegen elkaar niet veel toe. Ten opzichte van de wedstrijd gisteren, had bondscoach Roberto Piazzi wel een wijziging doorgevoerd. Gijs Jorna startte als libero in de starting-7 in plaats van Robbert Andringa.

Thriller

Slovenië begon net als gisteren voortvarend en pakte de eerste set: 22-25. Daarna ontpopte de oefenwedstrijd zicht tot een ware clash. De Lange Mannen trokken in de tweede set met 25-23 aan het langste eind, maar dat minieme verschil stond na de derde set weer in het voordeel van de Slovenen op het scorebord. In een ware thriller werd het 29-31.

Waar gisteren Slovenië in die fase doorstoomde, rechtte nu Oranje de rug om de vierde set naar zich toe te trekken (25-23). In de beslissende vijfde set, waarin Piazza veel bankspelers inzette, was Slovenië evenwel weer de bovenliggende partij (8-15).

Volleyball Nations League

Voor Oranje staat nu weer een trainingsperiode op het programma. Op 7 juni begint de ploeg in Ottawa met een wedstrijd tegen de Verenigde Staten aan de Volleyball Nations League. Van 20 tot en met 25 juni worden in Ahoy 16 topwedstrijden van de VNL gespeeld, waarbij Nederland ook vier keer in actie komt.

Kaarten voor die week kun je hier bestellen

Foto: fotohoogendoorn.nl

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn