Katja Stam en Raïsa Schoon hebben zich niet weten te plaatsen voor de kwartfinale van het Elite 16-toernooi in Ostrava. De tussenronde werd in drie sets gewonnen door de Zwitserse Nina Brunner en Tanja Hüberli: 13-21, 26-24 en 15-12.

Na twee verliespartijen wisten Katja Stam en Raïsa Schoon nipt een plek in de round of 12 te bemachtigen door hun laatste poulewedstrijd met 2-1 te winnen. Hun tegenstanders in deze tussenronde, Nina Brunner en Tanja Hüberli uit Zwitserland, waren als tweede geëindigd in Poule D. Stam/Schoon kwam goed uit de startblokken. Al snel stond een 1-5 voorsprong op het scorebord. Dankzij onnodige fouten aan de kant van Zwitserland en mooie side-outs van Stam/Schoon kon het Nederlandse duo verder uitlopen. Na een ace van Stam was het verschil acht punten (5-13), waarna de set eenvoudig werd uitgespeeld: 13-21

Het vroege voordeel was in set twee voor Zwitserland (5-2), maar na een ‘overpass kill’ van Stam en een tactische bal van Schoon kwam Nederland weer op gelijke hoogte: 7-7. Het voordeel was daarna lang voor Stam/Schoon. Op een cruciaal moment kwam Hüberli echter met een killblock op de proppen (19-18), waardoor het duo dichtbij setwinst kwam. Brunner/Hüberli had meerdere setpunten nodig, maar verzilverde uiteindelijk hun vijfde: 26-24. Het duo pakte vervolgens door in de beslissende derde set, waarin ze de overwinning met 15-12 naar zich toetrokken. Stam en Schoon eindigen dit toernooi, net als een maand geleden in Uberlandia, op een negende plek.

Uitslag

Brunner/Hüberli - Stam/Schoon 2-1 (13-21, 26-24, 15-12)

Foto: FIVB

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn