Katja Stam en Raïsa Schoon hebben zich geplaatst voor de halve finale van het Elite 16-toernooi in Doha. Het duo was in de kwartfinale te sterk voor Melissa/Brandie uit Canada. Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen zijn niet doorgedrongen tot de laatste vier. In de kwartfinale werd verloren van de Poolse Łosiak/Bryl.

Katja Stam en Raïsa Schoon speelden een sterke wedstrijd tegen het nieuw gevormde duo Melissa Humana-Paredes en Brandie Wilkerson uit Canada. Nadat Stam en Schoon al hun poulewedstrijden met 2-1 gewonnen hadden, werd in de kwartfinale in twee sets afgerekend met de Canadezen: 21-18 en 21-19. Zondag staat Stam/Schoon om 11.00 uur (Nederlandse tijd) in de halve finale tegenover Taliqua Clancy en Mariafe Artacho del Solar, de Olympische zilveren medaillewinnaars. Het Australische duo bemachtigde een plek bij de laatste vier door Ana/Duda uit Brazilië - de nummer één op de wereldranglijst - uit te schakelen.

Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen stonden in de kwartfinale tegenover Bartosz Łosiak en Michal Bryl uit Polen, die als poulewinnaar direct door waren naar de laatste acht. Brouwer/Meeuwsen won eerder vandaag in de round of 12, maar wist niet door te dringen tot de laatste vier. Het Poolse duo was vooral aanvallend de sterkere partij en sleepte de winst in twee sets binnen: 18-21 en 19-21.

Uitslagen
Stam/Schoon - Melissa/Brandie 2-0 (21-18, 21-19)
Brouwer/Meeuwsen - Łosiak/Bryl 0-2 (18-21, 19-21)

Foto: FIVB

Bekijk ook eens

Live

Wie blijft er in de race voor de Nationale Beker?

Kijk hier mee!

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×