Katja Stam en Raïsa Schoon hebben de poulefase van het Elite 16-toernooi in Ostrava als derde afgesloten. Dat levert het duo een plek in de round of 12 op, waarin ze morgen tegenover de Zwitserse Brunner/Hüberli staan. Voor Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen is het toernooi afgelopen: de Nederlanders werden na twee keer verlies en één keer winst laatste in de poule.

Katja Stam en Raïsa Schoon verloren donderdag de eerste poulewedstrijd en traden vandaag in hun tweede duel aan tegen Anouk Vergé-Dépré en Joana Mäder. De eerste vier punten gingen naar Stam/Schoon, maar het was uiteindelijk het Zwitserse duo dat de set met vier punten verschil binnensleepte. Dankzij veel druk vanaf de servicelijn was ook de tweede set een prooi voor de Zwitsers: 15-21. De tegenstanders in de derde poulewedstrijd - de Italiaanse Valentina Gottardi en Marta Menegatti - hadden ook hun eerste twee wedstrijden verloren en dus was winst in dit laatste duel genoeg voor een plek in de knock-outfase. De Italianen trokken de eerste set met 18-21 naar zich toe, maar vanaf set twee domineerden Stam en Schoon. Met 21-16 verlengden ze de wedstrijd, waarna het duo naar winst in de derde set doorstoomde: 15-6. Zaterdagochtend spelen de Nederlanders de round of 12 tegen Nina Brunner en Tanja Hüberli uit Zwitserland.

Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen moesten vandaag ook een verliespartij van de eerste speeldag goedmaken. In hun tweede poulewedstrijd gaf het duo een 1-0 voorsprong in sets uit handen tegen Evandro/Arthur uit Brazilië. Bij een stand van 11-8 in set twee leek er geen vuiltje aan de lucht voor het Nederlandse duo, maar de fouten stapelden zich op en met 18-21 ging de set uiteindelijk naar Brazilië. Ook de derde set ging door een te hoge foutenlast verloren: 11-15. Brouwer/Meeuwsen wist in de derde poulewedstrijd tegen Cherif Younousse en Ahmed Tijan uit Qatar een eerste overwinning achter hun naam te schrijven, maar dit was niet genoeg voor een plek in de volgende ronde. Op basis van puntenratio eindigden de Nederlanders als laatste in de poule.