Katja Stam en Raïsa Schoon hebben zich geplaatst voor de finale van het eerste Elite 16-toernooi van het seizoen. In de halve finale was het koppel te sterk voor het Australische duo Taliqua Clancy en Mariafe Artacho Del Solar. De Nederlandse formatie won beide sets met 21-19.

Katja Stam en Raïsa Schoon scoorden de eerste twee punten van de halve finale tegen de Australische Taliqua Clancy en Mariafe Artacho Del Solar. Het voordeel bleef tot aan het midden van de set aan Nederlandse zijde, maar na een ace van Clancy en een aanvalsfout van Stam waren de rollen omgedraaid: 13-14. Stam/Schoon nam direct een time-out, wat resulteerde in een servicefout van Clancy: 14-14. Een killblock van Stam op 18-18 bracht Nederland weer op voorsprong, waarna Stam ook het volgende punt wist te scoren. Eén setpunt werd weggewerkt, maar met een keurige side-out pakte Nederland de eerste set: 21-19.

Hetzelfde scenario voltrok zich in de tweede set: Stam/Schoon nam aan het begin een voorsprong, raakte die in het midden van de set even kwijt, maar pakte de leiding vervolgens weer. Met een killblock, haar zesde van de wedstrijd, maakte Stam het op het eerste wedstrijdpunt af: 21-19. In de finale staat het Nederlandse koppel tegenover de winnaar van het duel tussen Brunner/Hüberli uit Zwitserland en Anastasija/Tina uit Letland. De finale begint om 18.00 uur (Nederlandse tijd) en is live te zien op volleyballworld.tv en viaplay.