Stefan Boermans en Yorick de Groot zijn de nieuwe nummer 1 van de wereldranglijst beachvolleybal. Het Nederlandse duo van Beachvolleybal Team Nederland eindigde afgelopen weekend als vierde op het Challenge toernooi van Doha, en volgt de Nederlanders Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen op als mondiale lijstaanvoerders.

Vorige week voerden voor het eerst in de geschiedenis een Nederlands mannenteam en een Nederlands vrouwenteam tegelijkertijd de wereldranglijst aan: Brouwer / Meeuwsen (mannen) en Stam / Schoon (vrouwen). Brouwer en Meeuwsen moesten het Challenge toernooi van Doha overslaan vanwege een blessure bij Alexander Brouwer. Katja Stam en Raïsa Schoon eindigden in Qatar als vijfde, en consolideerden daarmee hun eerste plaats.

Stefan Boermans en Yorick de Groot spelen sinds augustus 2020 samen en maakten in 2021 hun debuut als team in de World Tour (nu Beach Pro Tour). Sinds hun entree op het hoogste niveau presteert het team van BTN ongelooflijk consistent. Sinds april 2021 eindigden de Nederlanders op ieder toernooi minimaal in de top 10, met uitzondering van één toernooi in Rusland.

Uitschieters waren de gouden medaille op het sterk bezette toernooi van Gstaad en de zilveren medaille op het Europees Kampioenschap.

Dit jaar zijn naast de Beach Pro Tour het WK en het EK de hoofddoelen voor de Nederlandse teams.

Bekijk hier de wereldranglijst mannen
Bekijk hier de wereldranglijst vrouwen

Boermans De Groot nummer 1 wereldranglijst 9 mei 2022
Stam Schoon nummer 1 wereldranglijst 9 mei 2022
Foto: FIVB

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×