De kwartfinales van de Nationale Beker staan voor de deur! Het eerste en tweede herenteam van Orion bijten het spits morgen af in een onderling duel. De overige zeven wedstrijden worden verspreid over dinsdag, woensdag en donderdag gespeeld. Bij de dames staat een herhaling van de finale van vorig jaar op het programma: titelverdediger Sliedrecht Sport tegen De Hollandse Pot Enzo/VV Utrecht.

Nationale Beker Mannen
In Doetinchem staat komende zondag een boeiend duel op het programma tussen het eerste en tweede herenteam van Orion. Rensa Family Orion, actief in de Topdivisie, wist in de vorige ronde te winnen van eredivisionist Scherp in Packaging ZVH. Aan dezelfde van het schema nemen VoCASA en regerend bekerwinnaar Nova Tech Lycurgus het tegen elkaar op. Hoewel Lycurgus een betere positie heeft in de reguliere competitie, verraste VoCASA eerder deze maand door de Groningers in vijf sets te verslaan. Kunnen de Nijmegenaren opnieuw voor een verrassing zorgen of trekt Lycurgus woensdag aan het langste eind?

Aan de andere kant van het schema verschijnen twee teams van Sliedrecht Sport op het toneel. Het eerste team van Sliedrecht neemt het dinsdagavond op tegen Simplex SSS, een team waartegen vorige week in de reguliere competitie verloren werd. Het tweede herenteam van Sliedrecht en Numidia VC Limax verzorgen op donderdag het slotakkoord. Sliedrecht is koploper in de Topdivisie B en de underdog in dit duel tegen de Limburgse topploeg, die in de vorige ronde afrekende met titelkandidaat Draisma Dynamo.

Programma

Dag

Tijd

Teams

Zondag 21 januari

15.00 uur

Rensa Family Orion - Active Living Orion

Dinsdag 23 januari

19.30 uur

Simplex SSS - Sliedrecht Sport H1

Woensdag 24 januari

20.30 uur

VoCASA - Nova Tech Lycurgus

Donderdag 25 januari

20.00 uur

Sliedrecht Sport H2 - Numidia VC Limax


Nationale Beker Vrouwen
Bij de vrouwen zijn er nog twee topdivisionisten in de race voor de Nationale Beker. In de vorige ronde won het tweede damesteam van Sliedrecht Sport met 3-1 van het geplaagde Voltena, terwijl ITC Groep/AVV Keistad met dezelfde cijfers won van SOMAS/Activia. In theorie zouden de twee teams uit de Topdivisie elkaar in de halve finale kunnen treffen, maar hiervoor moeten ze eerst voorbij een Eredivisionist komen, ditmaal uit de bovenste regionen van de ranglijst. Sliedrecht neemt het op tegen Visser Assen/Sudosa-Desto, momenteel vierde in de Eredivisie, terwijl Keistad de huidige nummer vijf, Apollo 8, ontmoet.

De Hollandse Pot Enzo VV Utrecht schakelde in de vorige ronde regerend landskampioen Friso Sneek uit en staat in de kwartfinale opnieuw tegenover een sterke tegenstander. Woensdagavond is Sliedrecht Sport, waar vorig jaar in de bekerfinale van werd verloren, de tegenstander. De winnaar van dat duel gaat het in de halve finale opnemen tegen de winnaar van de wedstrijd tussen Draisma Dynamo en Djopzz Zwolle Topvolleybal.

Programma

Dag

Tijd

Teams

Dinsdag 23 januari

19.30 uur

Sliedrecht Sport D2 - Visser Assen/Sudosa-Desto

Woensdag 24 januari

19.30 uur

Sliedrecht Sport D1 - De Hollandse Pot Enzo VV Utrecht

Donderdag 25 januari

20.00 uur

Draisma Dynamo - Djopzz Zwolle Topvolleybal

Donderdag 25 januari

20.15 uur

ITC Groep/AVV Keistad - Apollo 8


Livestreams

De wedstrijden zijn live te volgen op volleybal.nl. De wedstrijd tussen het eerste en tweede herenteam van Orion kan je bekijken op het YouTube-kanaal van Orion.

Foto: fotohoogendoorn.nl

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn