Bij de eerste achtste finale in het nationale bekertoernooi meteen een verrassende uitslag! Topdivisionist VV Utrecht heeft in eigen huis eredivisionist FAST uitgeschakeld. De fanatieke en energievolle damesploeg uit de Domstad won met 3-2 (20-25, 25-19, 18-25, 25-13, 15-8) van het eredivisieteam en is de eerste kwartfinalist.

In de eerste set leek er weinig aan de hand voor eredivisionist FAST, die zonder de herstellende Maus Smeets en de geblesseerde Daniëlle Bosman in actie kwam. De ploeg, die op de vijfde plek staat in eredivisie, speelde heel degelijk en wist dan ook met 20-25 de openingsset te pakken. 

VV Utrecht liet zich niet van de wijs brengen door een verloren set en ging in de tweede set sterk en op de eigen weg verder. FAST werd met een goede service flink onder druk gezet en dat leverde het gewenste resultaat op voor de thuisploeg: 25-19 winst.

FAST herstelde zich in de derde set, het liep daarin passend veel beter voor de eredivisionist en daardoor kon de ploeg ook weer meer en gevarieerder aanvallen. Daar had Utrecht geen antwoord op: 18-25 en 1-2 voor de gasten.

Alles of niets

Alles of niets voor VV Utrecht in de vierde set, zo besefte zowel de ploeg als het massaal aanwezige thuispubliek zich. De thuisploeg gaf alles en speelde erg gretig en fel en dat maakte een groot verschil. FAST kreeg geen kans om in het spel te komen en verloor dik: 25-13. 

De ploeg uit de Domstad zat in een flow en denderde in de allesbeslissende vijfde set hard door. FAST kwam er niet meer aan te pas en dat leverde een grote vreugde explosie op in Sportcentrum Galgenwaard. VV Utrecht won met 15-8 en is daardoor de eerste kwartfinalist in de nationale beker.

Trainer Harmen Bijsterbosch reageerde eerlijk op de site van FAST.  “Utrecht heeft een goede ploeg. Zij krijgen de credits maar wij hebben onszelf de das omgedaan. We hebben de eerste en derde set goed gespeeld maar in de sets die we verloren waren we te voorzichtig terwijl we ook te veel fouten maakten. We werden onrustig toen het even tegenzat en waren niet meer in staat op eigen kracht terug te komen. Ik zag vanavond niet de overtuiging die nodig is om een wedstrijd als deze te winnen.”

Uitslag nationale beker dames
VV Utrecht - FAST 3-2 (20-25, 25-19, 18-25, 25-13, 15-8)

Programma:
Zaterdag 1 december
Krekkers - Dynamo Apeldoorn
IMS/Voltena - Peelpush
KapMakelaardij/SSS - Apollo 8
Springendal Set'Up 65 - VC Sneek
koffievoordeel.nl/Sudosa-Desto - Sliedrecht Sport
Regio Zwolle - Dros Alterno
Pharmafiler US - Eurosped

Foto: Pim Waslander

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn