In de Rabobank Super Series treffen de Oranje volleybaldames drie internationale topteams als tegenstander. Op Volleybal.nl stellen we de drie teams voor die met Oranje strijden om de eerste Rabobank Super Series titel. Te beginnen met de grote verrassing van de Volleyball Nations League (VNL): Turkije. Oranje speelt meteen op dinsdag 7 augustus tegen deze jonge, ambitieuze ploeg van bondscoach Giovanni Guidetti.

De Turkse volleybaldames verrasten iedereen, inclusief zichzelf, tijdens de Final Six van de VNL. In de halve finale wist de ploeg van Guidetti voor een grote sensatie te zorgen, ze wonnen met 3-0 van Brazilië. Met bevlogen spel en een enorme vechtlust maakte de jonge Turkse ploeg indruk, in de finale leken ze zelfs het goud te pakken. Maar het werd uiteindelijk nipt zilver tegen Amerika: 17-25, 25-22, 26-28, 25-15 en 15-7. Een knappe prestatie van een jonge ploeg die enorm snel in het toernooi groeide en voor het WK in Japan zeker als outsider gezien mag worden.

Cansu Obzay was tijdens de VNL de grote verrassing, de pas 21-jarige spelverdeelster maakte met haar goede en gevarieerde spel veel indruk op Guidetti. Ze speelt bij Vakifbank ook onder hem en maakte dit jaar grote stappen. Ze groeit zo snel, dat ze de eerste spelverdeelster van Vakifbank uit de basis speelde en tijdens het internationale seizoen laat ze zien dat ze het vertrouwen van de ex-bondscoach van Oranje zeker waard is. Een speelster om goed in de gaten te houden tijdens de Rabobank Super Series, ze werd niet voor niets tot beste spelverdeelster van de VNL gekozen.

Een net zo belangrijke speelster bij Turkije is Eda Erdem Dündar (31), de routinier van de ploeg. In de VNL was ze van grote waarde voor de Turkse ploeg en scoorde enorm veel punten, zoals ze dat al jarenlang doet. De middenaanvalster werd dan ook gekozen in het dreamteam van de VNL. Met Ebrar Karakur beschikt Guidetti over een ruwe diamant, de 18-jarige diagonaal speelster van Vakifbank is een van de grootste talenten van de wereld.

Nederland en Turkije stonden dit seizoen al tegenover elkaar in de VNL. De Nederlandse dames namen op 12 juni in Stuttgart een 2-0 voorsprong, maar de Turkse ploeg vocht zich knap terug. Guidetti stond toen voor het eerst met Turkije tegenover zijn voormalige ploeg. Hij zal de wedstrijd niet snel vergeten, want Oranje liet in de beslissende vijfde set zien de sterkste en stabielste ploeg te zijn. Het zal op 7 augustus zeker weer een spannende en mooie wedstrijd worden tussen de twee topteams. Dat wil je niet missen!

Meer informatie over de Rabobank Super Series
Van 7 t/m 12 augustus spelen de volleybaldames de Rabobank Super Series. In een vierkamp neemt Oranje het op tegen Rusland, Turkije en Italië. De poulewedstrijden (7 t/m 9 augustus) worden in Het Activum in Hoogeveen gespeeld. Daarna verhuizen de teams naar het Indoor Sportcentrum in Eindhoven voor de (halve) finales op 11 en 12 augustus. Hier vind je alle informatie over de Rabobank Super Series. 

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn