Op het Future-toernooi in Sveti Vlas zijn de Nederlandse koppels er niet in geslaagd het goud te veroveren. Brecht Piersma en Wies Bekhuis moesten in de finale na drie sets de winst aan het Amerikaanse duo Kan/Anderson laten. Mees Sengers en Dirk Boehlé werden in twee sets verslagen door het Zwitserse team Dressler/Trummer.

Brecht Piersma en Wies Bekhuis stelden vanochtend hun plek in de finale van het Future-toernooi veilig door in de halve finale het Amerikaanse koppel Kennedy Coakley en Brooke Sweat met 2-0 (21-17, 23-21) te verslaan. In de eindstrijd stonden ze tegenover een ander Amerikaans duo, Carly Kan en Madelyne Anderson, die net als Piersma en Bekhuis zonder setverlies de finale hadden bereikt. De finale was een spannende strijd, waarbij de stand na twee sets gelijk was. In de beslissende derde set namen Kan en Anderson echter de overhand en zegevierden met 8-15, waarmee ze het gouden eremetaal opeisten.

Het is de tweede Beach Pro Tour-medaille voor Piersma en Bekhuis. Na vorige week goud te hebben veroverd op het Future-toernooi in Spiez, nemen ze nu een zilveren medaille mee naar huis. 

Ook bij de heren moest Nederland genoegen nemen met het zilver. Mees Sengers en Dirk Boehlé rekenden in de halve finale in twee sets (21-18, 23-21) af met de als eerst geplaatste Hagen Smith en Logan Webber uit Amerika, één van de favorieten voor de overwinning. Hun tegenstanders in de finale versloegen eveneens een favoriet in de halve eindstrijd. De Oostenrijkse Christoph Dressler en Maximilian Trummer wonnen in twee sets van hun landgenoten Florian Schnetzer en Lorenz Petutschnig. Dressler en Trummer herhaalden deze prestatie in de finale, waar ze met 21-18 en 21-16 wonnen van Sengers en Boehlé.

Ondanks het verlies markeert de zilveren medaille een veelbelovende start van het internationale seizoen voor Sengers en Boehlé, die in Bulgarije hun eerste Beach Pro Tour-toernooi van het seizoen speelden.

Uitslagen
Piersma, B./Bekhuis - Coakley/Sweat 2-0 (21-17, 23-21)
Sengers/Boehlé - Smith/Webber 2-0 (21-18, 23-21)
Piersma, B./Bekhuis - Kan/Anderson 1-2 (22-24, 21-17, 8-15)
Dressler/Trummer - Sengers/Boehlé 2-0 (21-18, 21-16)

Foto: Conny Kurth

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn