Desy Poiesz/Brecht Piersma en Kyran Versteegen/Mees Sengers strijden vanaf dinsdag in het Thaise Phuket voor de wereldtitels in het beachvolleybal voor teams onder de 19 jaar. De Nederlandse vrouwen zijn als derde geplaatst, de mannen beginnen het toernooi als de nummer 21 van de plaatsingslijst. Het WKu19 wordt op 11 december afgerond.

Met Phuket is een tijdsverschil van zes uur, wat betekent dat een groot deel van de wedstrijden in de Nederlandse nacht en ochtend plaatsvinden. Het toernooi voor spelers en speelsters onder 19 kan een mooie opmaat betekenen voor een internationale carrière. Sanne Keizer won in 2002 aan de zijde van Arjanne Stevens het junioren-WK, maar ook de internationale sterren als Laura Ludwig (olympisch kampioene), Clemens Wickler (vice-wereldkampioen senioren) en de Polen Kantor/Losiak.

Poiesz/Piersma
Het als derde geplaatste Nederlandse duo is ingedeeld in een poule met teams uit Australië, Italië en Paraguay. Op de eerste dag zullen Desy Poiesz en Brecht Piersma al spelen tegen Fleming/Mears (AUS, 30) en Adri/Fio (PAR, 19). Op woensdag treffen ze de Italiaanse Gottardi en Mattavelli (14). Valentina Gottardi speelde afgelopen oktober aan de zijde van Marta Menegatti nog de World Tour Finals en behaalde daar de negende plaats.

Versteegen/Sengers
Kyran Versteegen en Mees Sengers (21e geplaatst) zijn bij de loting gekoppeld aan de nummers 5, 12 en 28 van de plaatsingslijst, ze nemen het op tegen teams uit Hongarije, Kazachstan en Duitsland. De mannen spelen in de poulefase elke dag 1 wedstrijd, ze openen op dinsdag tegen de Kazachen Amanzholov en Lapov, woensdag treffen ze de als vijfde geplaatste Hongaren Petik en Dóczi. Op donderdag staat de wedstrijd tegen de Duitsers Just en Lorenz op het schema.

Systeem
In de poulefase treffen alle teams elkaar dus een keer. De poulewinnaars plaatsen zich direct voor de achtste finales, de nummers 2 en 3 uit de poule spelen nog een extra ronde om ook een plekje in de achtste finales te kunnen bemachtigen. De nummers 4 zijn uitgeschakeld. Na de achtste finales volgen uiteraard nog de kwart- en halve finales en de medaillewedstrijden.

Livestream
De eerste dagen van het toernooi zijn de wedstrijden op Center Court live te zien via het YouTube-kanaal van de Thaise Volleybalbond. De wedstrijd van 9.00 uur van Poiesz en Piersma is morgen daarom live te bekijken. Alleen de halve finales en de medaillewedstrijden worden live gestreamd door de FIVB, die zullen op vrijdag en zaterdag worden gespeeld.

Speelschema dinsdag 7 december

Nederlandse tijd

Team A

Team B

2.50 uur (veld 3)

Poiesz/Piersma

Fleming/Mears (AUS)

6.10 uur (veld 4)

Amanzholov/Lapov (KAZ)

Versteegen/Sengers

9.00 uur (center court, livestream)

Poiesz/Piersma

Adri/Fio (PAR)

Het speelschema, livescore en uitslagen zijn hier te bekijken.

Foto: CEV

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×