Sanne Keizer en Madelein Meppelink hebben zojuist in Tokio hun tweede nederlaag geleden in poule B. Het duo van Beachvolleybal Team Nederland verloor met 2-1 van China (Xue / Wang). In de spannende tweede set liet Oranje zes matchpoints onbenut. Keizer en Meppelink moeten vrijdag hun derde en laatste poulewedstrijd winnen van de Verenigde Staten en dan hopen dat ze op rallypuntensaldo als derde eindigen.

1e set

China kwam vanochtend (Nederlandse tijd) het beste uit de startblokken in Shiokaze Park: 1-3. Nederland was echter snel genoeg weer bij de les en nam het initiatief over, mede dankzij twee aces van de sterk serverende Sanne Keizer: 10-7. Het gat liep zelfs op tot 15-10, en het team van bondscoach Richard de Kogel stevende zo comfortabel af op setwinst.

Nederland liet China nog onnodig terugkomen tot 19-19, en vroeg daarna een time-out aan om orde op zaken te stellen. Dat lukte, want na scores van Meppelink en Keizer ging de setwinst met 21-19 naar Oranje.

2e set

De tweede set, die maar liefst een half uur duurde, zou een zeer spannende ontknoping krijgen. Nederland keek al snel tegen een achterstand van vijf punten aan (2-7), en moest bijna de hele set China voor zich dulden.

Toch bleven Keizer en Meppelink kalm, en kwamen ze op 16-16 langszij dankzij een blok van Meppelink. Sanne Keizer scoorde even later 20-19 met een pokey, en bezorgde haar team zo een eerste matchpoint.

In totaal zou Oranje aan het einde van de tweede set zes matchpoints onbenut laten, ook omdat het in deze fase matig of zelfs fout serveerde. China plaatste een break en benutte na een lange strijd haar vijfde setpoint: 29-31.

3e set

De klap van het verlies van de tweede set dreunde door in het begin van set drie. China nam snel een 2-7 voorsprong, en nam zo een voorschot op de winst. Nederland vocht zich knap terug, en kwam na een lange inhaalrace op 11-11 langszij, mede dankzij een goede servicebeurt van Madelein Meppelink.

Op 12-13 moest Oranje weer op gelijke hoogte komen, maar de Portugese scheidsrechter floot een bovenhandse set-up van Meppelink af. China kwam op 12-14, stond nog een punt af, maar scoorde daarna 13-15 om de winst op te eisen.

Vrijdag laatste poulewedstrijd tegen Verenigde Staten

Vrijdag (02.00 uur Nederlandse tijd) spelen Sanne Keizer en Madelein Meppelink hun laatste poulewedstrijd tegen de Verenigde Staten (April/Alix), de koploper van poule B. Om actief te blijven in het toernooi moet Nederland dit duel winnen, en vervolgens een van haar concurrenten op rallypuntensaldo achter zich laten.

Keizer / Meppelink – Xue / Wang (CHN) 1-2 (21-19, 29-31, 13-15)

Foto: FIVB

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×