In een weekend vol met zilveren medailles hebben ook de zussen Brecht en Emma Piersma de tweede plaats behaald. Ze verloren in de finale van het 1-ster World Tour-toernooi in het Portugese Cortegaça met 2-1 van de Nieuw-Zeelandse Alice Zeimann en Shaunna Marie Polley. Wies Bekhuis en Nadine Everaert verloren de wedstrijd om het brons van de Spaanse Florian en Bouza. Esmee Priem en Iris Reinders eindigden op de vijfde plaats.

De drie deelnemende Nederlandse vrouwenteams schopten het alle tot de kwartfinales. Daarin moesten Priem / Reinders en Brecht en Emma Piersma het tegen elkaar opnemen. De zussen Piersma wonnen die wedstrijd op zaterdag met twee keer 21-17. Bekhuis en Everaert versloegen het Portugese duo Castro / Pinheiro met 21-17, 21-16.

Het lot voorzag erin dat de twee overgebleven Nederlandse teams elkaar in de halve finales moesten bestrijden. Het werd een zeer spannende derde set, nadat elk team eenvoudig een set had gewonnen. Brecht en Emma Piersma wonnen nipt: 2-1 (21-13, 15-21, 16-14).

In de strijd om het brons verloren Bekhuis en Everaert vervolgens met 17-21, 20-22 en vielen daardoor net naast het podium.

De finale was voor Piersma en Piersma een kans op revanche, twee weken geleden verloren ze in de tweede ronde van het toernooi in Ljubljana met 2-0 van de Nieuw-Zeelandsen. De als eerste geplaatste Zeimann en Polley waren in de finale na de verloren eerste set (21-19) opnieuw het betere team. Ze pakten de winst door set twee en drie met 15-21 en 7-15 te winnen.

Foto: FIVB/CEV

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn