Christiaan Varenhorst en Leon Luini zijn de kwalificatie van het Challenge-toernooi in Saquarema niet doorgekomen. Na een overtuigende overwinning in de eerste kwalificatieronde, moest het duo het afleggen tegen de Braziliaanse Vinicius/Heitor, waardoor ze een plek in het hoofdtoernooi misliepen.

Christiaan Varenhorst en Leon Luini startten voor de tweede opeenvolgende week in de kwalificatierondes van een Braziliaans Challenge-toernooi, ditmaal in Saquarema. Ze zetten een goede prestatie neer tegen de Spaanse Huerta-broers, gekenmerkt door een laag aantal fouten en zes killblocks van Varenhorst. Dit leidde tot een overtuigende winst, waarbij het Nederlandse duo beide sets met 21-15 binnenhaalden.

Het tweede duel zal door weinig Nederlanders gevolgd zijn, want door flinke uitloop werd het pas in de Nederlandse nacht gespeeld. Varenhorst en Luini stonden in deze ronde tegenover het Braziliaanse koppel Vinicius/Heitor. Ze begonnen voortvarend door de eerste set met 21-18 te winnen, voortbouwend op hun succes uit de openingswedstrijd. Ondanks deze sterke opening slaagden ze er niet in de overwinning te verzilveren. De Brazilianen verhoogden hun servicedruk en wonnen de volgende twee sets, waardoor ze zich verzekerden van een plek in het hoofdtoernooi.

Uitslagen
Huerta, P./Huerta, A. - Varenhorst/Luini 0-2 (15-21, 15-21)
Vinicius/Heitor - Varenhorst/Luini 2-1 (18-21, 21-16, 15-12)

Foto: FIVB

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn