De Beach Pro Tour trekt verder door Brazilië en strijkt deze week neer in Saquarema voor het tweede Challenge-toernooi van het seizoen, dat van donderdag tot en met zondag plaatsvindt. Christiaan Varenhorst en Leon Luini beginnen hun deelname vandaag in het kwalificatietoernooi.

Competitieformat Challenge-toernooi
Per gender hebben 24 teams zich rechtstreeks geplaatst voor het hoofdtoernooi. Na twee kwalificatierondes komen hier nog acht teams bij, waarna ze worden verdeeld over zes poules met elk vier teams. In elke poule neemt het hoogst gerangschikte duo het op tegen het laagst gerangschikte koppel, en de nummers twee en drie strijden eveneens tegen elkaar. De winnaars van deze openingswedstrijden duelleren daarna voor de poulewinst, terwijl de verliezers vechten voor een plek in de knock-outfase.

Tweede challenge voor Varenhorst/Luini
Christiaan Varenhorst en Leon Luini openden hun seizoen vorige week in Recife, Brazilië, waar ze na het overleven van twee kwalificatierondes doorstootten naar het hoofdtoernooi. Daar wonnen ze en verloren ze een duel, wat hen naar de round of 16 leidde. Ze behaalden een verrassende overwinning op het hoger gerangschikte Braziliaanse team George/Andre en dat leverde hen een plek in de kwartfinales op. Daar maakten de Engelse Bello broers een einde aan hun toernooi door het duel met 2-0 te winnen, wat resulteerde in een verdienstelijke vijfde plaats voor Varenhorst en Luini.

In Saquarema beginnen Varenhorst en Luini opnieuw in het kwalificatietoernooi, waar ze om 18.50 uur Nederlandse tijd tegen het Spaanse koppel Huerta, P./Huerta, A. spelen. De winnende partij uit deze ontmoeting gaat door naar de tweede kwalificatieronde, waar ze het opnemen tegen de winnaars van het duel tussen het Braziliaanse duo Vinicius/Heitor en Elazar/Cuzmiciov uit Israël.

Programma & livestreams

Dag

Tijd (NL)

Teams

Do 28 maart

18.50 uur

Varenhorst/Luini - Huerta, P./Huerta, A.


Alle wedstrijden zijn (betaald) te volgen op VolleyballWorld via VB.TV.

Foto: FIVB

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn