Na een mooie stop in Nijmegen aan de Waalkade verplaatst de BetCity Eredivisie Beach dit weekend naar een andere bekende rivier in Nederland, de Maas. Op de Lage Loswal in Venlo en bij Sportpark Hagerhof wordt gestreden om de titels. Omdat deze stop van de tour een Grand Slam is, valt er meer prijzengeld te verdienen voor de deelnemende teams.

Het is voor het tweede jaar op rij dat de BetCity Eredivisie Beach in Venlo neerstrijkt. Gedurende de week wordt al door veel scholen en verenigingen gebruik gemaakt van het Centre Court, dankzij een goed gevulde breedtesportweek. Deze week wordt geheel geïnitieerd door Venlo.fit, het sportontwikkelingsteam van de gemeente Venlo.

Bekhuis/Poiesz terug van weggeweest

Terug van een uitstapje naar Madrid zijn Wies Bekhuis en Desy Poiesz. Onder de Spaanse zon speelde het duo van Beachvolleybal Team Nederland hun eerste internationale toernooi samen, met een knappe vierde plek als eindresultaat. Met hun komst naar Venlo zijn de twee als eerste geplaatst en daarmee favoriet voor de titel. Grootste uitdagers op basis van de ranking zijn talenten Konink/Sonneville en Bröring/van Vegten. Maar zeker niet te onderschatten zijn de als nummer 9 geplaatste Marly Bak en Bjorna Gras. De twee verbaasden afgelopen weekend vriend en vijand door er met de titel vandoor te gaan in Nijmegen en zullen er alles aan doen om deze te prolongeren.

Veel strijd in mannentoernooi

Bij de mannen veel teams die op papier allemaal van elkaar zouden moeten kunnen winnen. De top ligt dit weekend erg dicht bij elkaar. Nijeboer/Van Werkhoven voert de ranglijst aan, maar kwam in Nijmegen niet verder dan een bronzen medaille. Daar moesten zij het onderspit delven tegen Thijmen Heemskerk en Mick Toet, ook dit weekend weer van de partij. De top drie wordt gecompleteerd met Erik Nijland en Yannick Verberne, zij staan tweede gerankt. Ook hier zal de top drie zich moeten weren tegen de kampioenen van Nijmegen: Lennaert Hogenhout en Kyran Versteegen. Er zijn dit weekend geen wildcards uitgedeeld door organisator Sportworx.

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn