In Rotterdam wisten 21 teams vandaag een rechtstreeks ticket te bemachtigen voor de kwartfinale van de BetCity Royal Championships Queen & King of the Court. Onder hen vier Nederlandse duo’s: Wies Bekhuis/Desy Poiesz, Katja Stam/Raïsa Schoon, Steven van de Velde/Matthew Immers en Alexander Brouwer/Robert Meeuwsen.

Queen of the Court
Bij de dames namen vier Nederlandse teams deel aan het hoofdtoernooi. Verspreid over vier poules streden de duo’s voor een plek in de top-3 en daarmee een ticket voor de kwartfinale. Wies Bekhuis en Desy Poiesz mochten als eerste aantreden in Rotterdam. Na twee speelrondes en twee keer zeven punten was de kwartfinale een feit. In de laatste ronde, waarin de winnaars een gouden bal winnen die ze in de volgende ronde in mogen zetten om een rally opnieuw te spelen, eindigden ze met 13 punten nét achter Karla Borger en Sandra Ittlinger uit Duitsland. Dat de gouden bal een groot voordeel kan zijn, is al vaker gebleken bij de toernooien van Queen & King of the Court. In de kwartfinale kunnen ook Katja Stam en Raïsa Schoon genieten van dit voordeel. Het duo begon ijzersterk aan het toernooi en won vandaag alle drie de rondes.

Emma Piersma, die dit toernooi samen speelt met de Duitse Isabel Schneider, moest na één ronde het veld al verlaten. Dit betekent niet direct het einde van het toernooi: morgen krijgt het gelegenheidsduo nog een kans in de play-offs. Hetzelfde geldt voor Emi van Driel en Brecht Piersma. Zij kwamen de eerste ronde zonder problemen door, maar in ronde twee eindigden ze met 5 punten onderaan.

King of the Court
Bij de heren werden vandaag drie van de vier Group Stages afgewerkt. Mees Sengers en Dirk Boehlé zaten in een lastige poule met onder meer Europees kampioen Åhman/Hellvig en de Letse publiekfavorieten Samoilovs/Smedins. Het Nederlandse duo kwam in de tweede ronde slechts één keer tot scoren en werd daarmee vierde de poule. Morgen hebben ze nog één kans om zich - via de play-off - te plaatsen voor de kwartfinale.

Steven van de Velde en Matthew Immers kwamen de eerste ronde nipt door, maar hadden na drie rondes de felbegeerde gouden bal in handen. Ook Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen hebben in de kwartfinale de mogelijkheid een punt opnieuw te spelen. Het Nederlandse duo sloot de dag in Rotterdam af met een eerste plek in poule C. Leon Luini en Yorick de Groot maken morgen voor het eerst hun opwachting op het Henegouwerplein. In Poule D hopen ze bij de beste drie te eindigen.

Tickets & livestream
Koop hier kaarten voor de Royal Championships! Niet in de gelegenheid om naar Rotterdam te komen? Kijk dan (betaald) mee via kotc.tv.

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn