Van donderdag 4 t/m zondag 7 februari wordt in de Düsseldorfse Mitsubishi Electric Halle het Beach Volleyball Nations Clash toernooi gespeeld. Aan dit vriendschappelijke landentoernooi nemen vier teams van Beachvolleybal Team Nederland (BTN) deel: Jasper Bouter / Ruben Penninga, Christiaan Varenhorst / Steven van de Velde, Sanne Keizer / Madelein Meppelink en Katja Stam / Raïsa Schoon. De overige teams komen uit Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk en Tsjechië.

Fans van beachvolleybal kunnen alle actie live volgen, aangezien het hele evenement gratis wordt uitgezonden op het streamingplatform Twitch: twitch.tv/trops4

De toernooiorganisatie wordt geleid door Alexander Walkenhorst, die van 2011 t/m 2019 speelde op de FIVB Beach Volleyball World Tour.

"Ik ben erg blij dat we erin geslaagd zijn om de Europese elite van het beachvolleybal naar de sportstad Düsseldorf te halen voor de Nations Clash", vertelt Walkenhorst.

Het toernooi in Düsseldorf is voor BTN erg belangrijk als voorbereiding op het eerste World Tour toernooi van 2021 in Doha, dat in maart plaats zal vinden.

Deelnemende teams

Gastheer Duitsland wordt vertegenwoordigd door de vooraanstaande vrouwenduo's Karla Borger en Julia Sude en Victoria Bieneck en Isabel Schneider, terwijl Julius Thole en Dan John (vervanger van Clemens Wickler) en Nils Ehlers en Yannick Harms de herenteams zijn.

Oostenrijk heeft twee herenteams gestuurd: de zilveren medaillewinnaars van het WK 2017 in Wenen, Clemens Doppler en Alexander Horst, en Julian Horl en Moritz Pristauz.

Voor Zwitserland zullen Nina Betschart en Tanja Huberli en Joana Heidrich en Anouk Vergé-Dépré deelnemen aan de damescompetitie, terwijl Mirco Gerson en Adrian Heidrich en Florian Breer en Marco Krattiger zullen strijden in de mannenkant van de loting.

Een Tsjechisch-Zwitsers damesteam van Michaela Kubickova en Michala Kvapilova en Esmee Bobner en Zoe Vergé-Dépré vervolledigen de deelnemerslijst.

Het toernooi wordt indoor gehouden en volgt alle huidige gezondheidsrichtlijnen, met name het testen van atleten en officials.

Meer informatie: www.newbeachorder.de

Schoon Stam Fotoshoot 2020 09 03 RHF BEW
Keizer Meppelink Fotoshoot 2020 09 03 RHF BEW
Varenhorst vd Velde Fotoshoot 2020 09 03 RHF BEW
Bouter Penninga Fotoshoot 2020 09 03 RHF BEW

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn