In Utrecht hebben vier Nederlandse teams zich vrijdagavond rechtstreeks geplaatst voor de halve finales van Queen & King of the Court. Mart van Werkhoven/Matthew Immers en Pleun Ypma/Emi van Driel wonnen hun sessies en nemen een gouden bal mee naar de halve finale. Ook Christiaan Varenhorst/Ruben Penninga en Alexander Brouwer/Robert Meeuwsen zijn de kwartfinale doorgekomen. Katja Stam en Raïsa Schoon lagen er in de tweede ronde uit en spelen morgen de play-off.

Gouden ballen
Vrijdagmiddag speelden Mart van Werkhoven en Matthew Immers de play-offs in Utrecht. Het duo won de eerste ronde overtuigend en stond niet veel later in de kwartfinale. Daar wisten de Nederlanders op het juiste moment te pieken: na een vierde plek in ronde 1 en een tweede plek in ronde 2, wonnen ze de laatste ronde. Daarmee hebben ze een gouden bal verdiend, die ze in de halve finale in mogen zetten om een rally opnieuw te spelen. Ook Pleun Ypma en Emi van Driel nemen een gouden bal mee naar de halve finale. De Nederlanders scoorden in de laatste ronde 13 punten en eindigden daarmee boven het Duitse duo Borger/Laboureur (11 punten) en Davidova/Baieva uit Oekraïne (9 punten).

Varenhorst/Penninga vs. Brouwer/Meeuwsen
Nadat Christiaan Varenhorst en Ruben Penninga de eerste twee rondes van hun kwartfinale wonnen, eindigde het duo in de laatste ronde net achter de Duitse Wickler/Sagstetter en Åham/Hellvig uit Zweden, de winnaars van King of the Court Utrecht 2021. De Nederlanders zijn dankzij hun derde plek wel door naar de halve finale. Daar zullen ze het zaterdagavond onder andere opnemen tegen Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen. In de kwartfinale eindigden ze met 10 punten achter olympisch kampioenen Anders Mol en Christian Sørum, die 13 keer tot scoren kwamen.

Stam en Schoon spelen play-off

Katja Stam en Raïsa Schoon begonnen voortvarend aan de kwartfinale. De Nederlanders wonnen de eerste ronde met 11 punten, maar lagen vervolgens in de tweede ronde uit. Stam en Schoon schopten het meermaals tot de ‘queenside’, maar scoorden daar slechts twee keer. Zaterdag krijgt het duo in de play-offs nog één kans om zich te plaatsen voor de halve finale.

Programma en livestreams

Bekijk hier het volledige wedstrijdschema. van Queen & King of the Court - European Finals. Met een YouTube premium account zijn alle wedstrijden van het toernooi te volgen op het YouTube-kanaal van CEV Volleyball. Ook zijn de wedstrijden te zien op EuroVolley.tv (€ 2,99) en Ziggo (Sport) Kanaal 13 en 14.

Foto: Pim Waslander

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn