Vierde plek voor Bouter en Penninga in Turkije

Vierde plek voor Bouter en Penninga in Turkije

Jasper Bouter en Ruben Penninga zijn op de Aydin Masters als vierde geƫindigd. De heren van Beachvolleybal Team Nederland (BTN) lieten op het 2-sterren toernooi in Turkije sterk spel zien, maar verloren op zondag zowel de halve finale als de strijd om het brons. Ze moesten daardoor genoegen nemen met de vierde plek.

In de halve finale stonden Bouter en Penninga tegenover het sterke Poolse team Rudol/Szalankiewicz. Dat leverde een hele spannende eerste set op. De teams maakten er een spektakel van met lange punten en ze gaven elkaar niks cadeau. 

Helaas voor Bouter en Penninga wisten de Polen op het cruciale moment het verschil te maken en wonnen ze met 18-21 de openingsset. Dat bleek een mentale klap voor de BTN-heren, in de tweede set slopen er veel fouten in het spel van de Nederlanders.

Daar profiteerde Polen optimaal van, het eindigde in 12-21. De Polen schreven vervolgens het toernooi op hun naam door in de finale ook van ItaliĆ« te winnen. 

Strijd om brons

In de klein finale stonden Bouter en Penninga tegenover het fanatieke Duitse team Winter/Walkenhorst. Weer lieten de BTN-heren zien dat ze op hoog niveau mee kunnen, maar op de belangrijke momenten stonden ze er (nog) niet. 

De Duitsers speelden tactisch sterk en legden veel druk op Bouter en Penninga. Het werd na een mooie strijd vol passie aan beide kanten van het net 21-16 en 21-17 voor Winter en Walkenhorst. Een sterk toernooi van de Nederlanders met een 'zuur' eind: de altijd vervelende vierde plek, net naast het podium. 

Gallery Pic 130

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×