BTN Heren

Vierde plek voor Brouwer en Meeuwsen in Warschau

Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen zijn op de FIVB World Tour in Warschau als vierde geëindigd. In de strijd om het brons op het 4-sterren toernooi verloren de mannen van Beachvolleybal Team Nederland met 2-1 (21-18, 18-21, 17-15) van het Letse topteam Samoilovs/Smedins.

Brouwer en Meeuwsen en Samoilovs, ook wel bekend als 'The Lion King' en Smedins speelden al heel vaak mooie duels tegen elkaar en dat was vanmiddag op de World Tour in Polen niet anders. In de eerste set ging het in het begin gelijk op, maar halverwege de set wisten de Letten een kleine marge te pakken. Die hielden ze vol en ze wonnen de set met 21-18.

In de tweede set vochten Brouwer en Meeuwsen zich sterk terug in de wedstrijd, tot ongenoegen van de vele aanwezige Letse fans in het stadion. Vooral de sterke sprongservice van Meeuwsen was belangrijk in deze set, daarmee werd het verschil gemaakt. De set ging met 18-21 naar de mannen van Beachvolleybal Team Nederland.

De beslissende set om het brons in Warschau werd extreem spannend. Beide teams vochten keihard en moesten elk punt diep gaan. Ze waren erg aan elkaar gewaagd en aan beide kanten van het veld werd 'powervolleybal' gespeeld. 

Samoilovs en Smedins maakten hun derde matchpoint uiteindelijk wel af nadat de Nederlandse mannen een kans misten en wonnen met 17-15 het brons. Brouwer en Meeuwsen moesten genoegen nemen met de zure vierde plek, net naast het podium.

Kom Brouwer en Meeuwsen aanmoedigen!

Alexander Brouwer en Robert Meeuwen komen ook in actie tijdens de DELA EK Beachvolleybal (15 t/m 22 juli) in Nederland! Ze zijn dan in eigen land te bewonderen en zijn een van de grote favorieten voor de titel. Dat geldt ook voor de Letten Samoilovs en Smedins, grote kans dat deze Europese topteams elkaar in Nederland ook treffen. 

Alle info over het EK vind je hier: https://www.volleybal.nl/dela-.

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×