Het vierde Beach Pro Tour Elite 16-toernooi vindt van 6 tot 10 juli plaats in Gstaad, Zwitserland. Vijf Nederlandse beachvolleybalduo’s nemen deel aan het toernooi: Brouwer/Meeuwsen, Varenhorst/Van de Velde, Boermans/Immers, Luini/Penninga en Stam/Schoon komen allemaal weer in actie na het WK beachvolleybal in Rome.

Format
Het toernooi in Gstaad wordt gespeeld zonder kwalificatieronde. Per gender komen 32 teams in actie op het hoofdtoernooi, verdeeld over acht poules van vier teams. Alle teams spelen twee poulewedstrijden: de winnaars van de eerste duels spelen tegen elkaar om de poulewinst, de verliezers spelen om het laatste ticket voor de knock-outfase. De poulewinnaars plaatsen zich direct voor de round of 16, de nummers 2 en 3 spelen in de round of 24 voor de overige acht plaatsen.

Vijf Nederlandse duo’s strijden om het goud
Bij de mannen zijn Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen het hoogst geplaatste Nederlandse team. Het duo dat als vijfde eindigde op het WK Beachvolleybal in Rome, is als derde geplaatst voor het Elite 16-toernooi. In poule C nemen ze het woensdag op tegen het Argentijnse duo Capogrosso N./Capogrosso T. In poule D staan Christiaan Varenhorst en Steven van de Velde tegenover de Chileense neven Grimalt M./Grimalt E.

Stefan Boermans hoopt zijn titel te prolongeren in Gstaad, waar hij vorig jaar knap het goud won met Yorick de Groot. De Groot is herstellende van een blessure en daarom speelt Boermans, net als op het WK, samen met Matthew Immers. In hun eerste poulewedstrijd zijn ze gekoppeld aan een ander Nederlands duo: Leon Luini en Ruben Penninga.

Bij de vrouwen zijn Katja Stam en Raïsa Schoon het enige deelnemende Nederlandse duo. In eerste poulewedstrijd staan ze tegenover Ishii/Mizoe uit Japan. De winnaar van die wedstrijd neemt het vervolgens op tegen de winnaar van het duel tussen de Braziliaanse Tainá/Victoria en Clancy/Mariafe uit Australië, het duo waar Stam/Schoon de achtste finale op het WK van verloor.

Programma woensdag

Dag

Tijd

Teams

wo 6 juli

9.00 u

Grimalt M./Grimalt E. (CHI) - Varenhorst/Van de Velde

wo 6 juli

11.00 u

Brouwer/Meeuwsen - Capogrosso N./Capogrosso T. (ARG)

wo 6 juli

12.00 u

Boermans/Immers - Luini/Penninga

wo 6 juli

15.00 u

Stam/Schoon - Ishii/Mizoe (JAP)

Livestream
De poulewedstrijden zijn live te volgen op YouTube.

Foto: FIVB

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn