Alle Nederlandse beachvolleybalduo’s hebben zich vandaag geplaatst voor de finale van het King of the Court-toernooi in Doha. Zaterdag staan de finales op het programma: de vrouwen spelen om 17.00 uur (NL tijd), de mannen komen om 18.15 uur in actie.

King of the Court
Bij de mannen wonnen Ruben Penninga en Leon Luini de eerste halve finale overtuigend. Nadat ze de eerste twee rondes door waren gekomen door beide keren 6 punten te scoren, domineerden de Nederlanders in de derde ronde. Daarin scoorde het duo maar liefst 21 punten en verzekerde zich daarmee van een plek in de finale.

Vanwege een blessure moest Christiaan Varenhorst zich helaas terugtrekken uit het toernooi. Matthew Immers speelde in de halve finale daarom samen met de Amerikaanse Troy Field. Daar namen ze het onder andere op tegen Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen. De twee teams kwamen de eerste twee rondes zonder problemen door. Vervolgens won Field/Immers de halve finale met 15 punten; Brouwer/Meeuwsen eindigde met 13 punten op plek twee. De drie (deels) Nederlandse teams nemen het in de finale op tegen Bryl/Lysiak uit Polen en de winnaar van de play-off, die voorafgaand aan de finale gespeeld wordt.

Queens of the Court

Pleun Ypma en Emma Piersma piekten in de halve finale op het juiste moment. Nadat het duo in de eerste en tweede ronde als een-na-laatste eindigde, werd de derde ronde overtuigend gewonnen. Met 19 punten bemachtigden de Nederlanders een plek in de finale. Daar treffen ze morgen onder meer Brecht Piersma en Wies Bekhuis. Het duo ontsnapte nipt aan uitschakeling in de tweede ronde, waarna ze de derde ronde wisten te winnen. De andere finalisten bij de dames zijn Carro/Lobato Herrero (Spanje) en Sude/Schneider (Duitsland). Morgen komt daar nog één team uit de play-off bij.

Programma zaterdag 14 januari

17.00 u (NL tijd) - Finale vrouwen
18.15 u (NL tijd) - Finale mannen

Foto: Conny Kurth

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×