De Nederlandse volleybalsters hebben de Volleyball Nations League afgesloten met een 3-1 overwinning op Canada. Oranje begon moeizaam aan de VNL dit jaar, maar slaagde er wel in om vier van de laatste vijf poulewedstrijden te winnen.

Basisopstelling

Bondscoach Avital Selinger begon de wedstrijd met Britt Bongaerts (spelverdeler), Elles Dambrink (diagonaal), Anne Buijs en Fleur Savelkoel (passer/lopers), Eline Timmerman en Juliet Lohuis (middens) en Myrthe Schoot (libero).

Celeste Plak nam in de derde en vierde set de positie van Elles Dambrink over.

Canada beste uit de startblokken

Voor bijna 2000 toeschouwers kwam thuisploeg Canada het beste uit de startblokken. Via 12-16 en 17-21 won het Noord-Amerikaanse team de eerste set met 22-25.

Oranje countert

In de drie sets daarna counterde Oranje knap. Telkens ging de setwinst met het minimale verschil van twee punten naar het team van bondscoach Selinger.

Topscorer aan Nederlandse zijde werd invalster Celeste Plak met 20 punten. Eline Timmerman noteerde 5 killblocks, terwijl Fleur Savelkoel 3 aces serveerde.

Met 4 overwinningen (14 punten) uit 12 wedstrijden eindigt Oranje op de 11e plaats in de groepsfase van de Volleyball Nations League. Met 1 zege meer had Nederland de kwartfinale bereikt.

Oranje begon moeizaam aan de VNL en verloor de eerste zeven wedstrijden op rij. Van de laatste vijf wedstrijden won Nederland er echter vier. De volleybaldames hebben de lijn naar boven ingeslagen en de VNL met een positief gevoel afgesloten.

Uitslag maandag:

Nederland – Canada 3-1 (22-25, 27-25, 26-24, 25-23)

Foto: FIVB

Bekijk ook eens

Live

19.30 uur: Nederland - Duitsland (oefeninterland)

Kijk hier mee!

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×