Donderdag bereikte de Nevobo het verdrietige nieuws dat Tom Berwers is overleden. Berwers was onder andere hoofdtrainer bij Sliedrecht Sport Heren 1 en teammanager bij de Lange Mannen en de Volleybaldames. Tom Berwers was langere tijd ziek en overleed afgelopen dinsdag. De Nevobo wenst zijn familie, vrienden en naasten veel sterkte met het verwerken van dit grote verlies.

Tom Berwers (1954) was een volleyballer in hart en nieren en altijd met de sport bezig. Als speler was hij o.a. actief bij Vollido, de volleybalvereniging in Hendrik-Ido-Ambacht. Volgens Carel van Rijsbergen (Europa Cup & Projecten bij Sliedrecht Sport) stond Berwers in de regio bekend als een felle speler, maar wél met oog voor fair play.

Tussen 2000 en 2003 was Tom Berwers hoofdtrainer van Sliedrecht Sport Heren 1 dat destijds uitkwam in de Eerste divisie. In 2004 startte zijn carrière bij de Nevobo. Eerst als assistent-trainer, onder Gido Vermeulen, bij het Talentteam en later als teammanager bij Jeugd Oranje Jongens. Berwers vervolgde zijn loopbaan als teammanager bij de Lange Mannen en de Volleybaldames.

In de tussentijd, in het seizoen 2010/2011, keerde hij nog één keer terug naar zijn ‘oude liefde’ Sliedrecht Sport als assistent-trainer van heren 1. In 2020 beleefde Berwers in Apeldoorn zijn laatste toernooi met Oranje, als teammanager van de Oranje vrouwen tijdens het olympisch kwalificatietoernooi. Joop Alberda, technisch directeur van de Nevobo, herinnert Tom Berwers als een lieve, vriendelijke en positieve man: “Binnen het begeleidingsteam van Oranje werd hij onomstreden gewaardeerd. Tom Berwers was altijd de man achter de schermen, maar nu verdient hij het om het schilderij aan de voorkant te zijn.”

International Gijs Jorna leerde Tom Berwers al vroeg in zijn carrière kennen: “Tom voelde als één van ons. Vanaf mijn zestiende (Tom was toen teammanager van Jeugd Oranje) tot aan dit jaar kreeg ik elk jaar op mijn verjaardag een foto met een verjaardagswens van hem. Tom keek verder dan de volleyballer en gaf om je als mens. Een man die voor je door het vuur ging en waarvoor de spelers door het vuur gingen. Hij had de gave om de sfeer in de groep naar zijn hand te zetten. Tom voelde precies aan wat wij wanneer nodig hadden en dat was heel speciaal. Was de groep gespannen? Even een vieze grap tussendoor. Waren we te veel aan het zeuren? Dan ging Tom uit zijn plaat en wisten we dat we te ver waren gegaan.”

Ook Gido Vermeulen, oud-bondscoach van de Lange Mannen en de Volleybaldames, die jaren heeft samengewerkt met Berwers, koestert warme herinneringen: “Ik ken geen volleyballiefhebber, nationaal en internationaal, die Tom geen geweldige kerel vond. Met zijn mensenkennis, optimisme, opgewektheid en geweldige humor heeft hij een enorme bijdrage geleverd aan een generatie volleyballers bij meerdere Zuid-Hollandse clubs en de nationale jeugd- en seniorenteams”.

Hieronder vind je de rouwkaart. Volgende week dinsdag, 27 juli, om 11.30 uur vindt de uitvaart van Tom Berwers plaats. Het is mogelijk om de deze bijeenkomst via de livestream te volgen. Pincode: 123456.

Rouwkaart Tom Berwers 1
Rouwkaart Tom Berwers 2

Rouwkaart Tom Berwers in PDF.

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×