Op dag 3 van het DELA Beach Open & World League Volleyball gaat het toernooi bij de beachvolleybalvrouwen verder met de kwartfinales en halve finales. De mannen spelen ’s ochtends de achtste finales, ’s middags de kwartfinale en in de avondsessie staan de twee halve finales op het programma.

Bekijk hier het Live Blog

Programma en Uitslagen vrouwen

Programma en Uitslagen mannen

Blijven de Zwitsers stunten?

In het vrouwentoernooi zijn alle Nederlandse teams uitgeschakeld. Vanochtend staan de kwartfinales op het programma. Bij de laatste acht zitten drie Braziliaanse teams, twee teams uit Canada en teams uit Australië, de VS en Zwitserland.

De nummers 1 van de plaatsingslijst Larissa/Talita verloren donderdag hun eerste wedstrijd in Den Haag verrassend van Heidrich/Vergé-Dépré, maar wonnen vervolgens al hun duels. In de kwartfinales treffen ze hun landgenoten Agatha/Duda.

Heidrich/Vergé-Dépré zorgden vrijdag opnieuw voor een stunt door de Olympisch kampioenen Ludwig/Walkenhorst uit te schakelen. Vanochtend staan de Zwitsers tegenover de Amerikanen Sweat/Summer.

Brouwer en Meeuwsen stomen door

Bij de mannen is nog wel één Nederlands duo in de race voor de medailles, en niet het minste. Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen maakten de voorbije dagen indruk in Den Haag. Met speels gemak doorliepen ze de poulefase en kwalificeerden ze zich direct voor de achtste finales.

Daarin zijn vanochtend de Tsjechen Perusic/Schweiner de tegenstanders. Bij winst komen de Nederlanders om 15:00 uur opnieuw in actie op het centercourt in de kwartfinales.

Net als bij de vrouwen, worden ook bij de mannen vandaag de finalisten bekend. De halve finales zijn vanavond om 19:30 uur en 20:30 uur op het centercourt.

Volleybalmannen hard op weg naar Final Four

Om 18:00 uur spelen de Nederlandse volleybalmannen hun tweede World League wedstrijd op de sportcampus. Vrijdag werd overtuigend in drie sets gewonnen van Zuid-Korea, waarmee een belangrijke stap werd gezet in de richting van plaatsing voor de Final Four. Slowakije is vanavond de tegenstander van de lange mannen.

De Slowaken verloren vrijdag in drie sets van Tsjechië. De ploeg moet van Nederland winnen om nog kans te maken op een plaats bij de beste vier in de poule.

Tickets

Tickets voor dagsessie en de avondsessie van zaterdag zijn online verkrijgbaar en aan de deur. Ook is het mogelijk om combitickets te bestellen met toegang tot zowel het Beach Open als de World League Volleyball.

Facebook X WhatsApp LinkedIn