Deze week vindt in Wenen het laatste Elite 16-toernooi voor de Olympische Spelen plaats. Bijna alle herenteams die deelnemen aan het hoofdtoernooi, waaronder Steven van de Velde/Matthew Immers en Stefan Boermans/Yorick de Groot, zullen eind deze maand hun opwachting maken in Parijs.

Naast de twaalf koppels die zich rechtstreeks hebben geplaatst voor het hoofdtoernooi, zullen nog vier koppels via de kwalificatie een ticket bemachtigen. Leon Luini en Christiaan Varenhorst staan vandaag in de eerste kwalificatieronde tegenover het Oostenrijkse duo Mathias Seiser/Philipp Waller. De winnaar van dit duel strijdt later op de dag tegen de winnaar van de wedstrijd tussen het Italiaanse koppel Ranghieri/Carambula en het Australische duo Burnett/McHugh om een plek in het hoofdtoernooi.

Programma kwalificatie

DagTijdTeams
Wo 10 juni11.30 uurSeiser/Waller (AUT) - Luini/Varenhorst

Nederlands onderonsje in poulefase 
Steven van de Velde en Matthew Immers zijn als vierde geplaatst voor het hoofdtoernooi en voeren Poule D aan. Eén plek lager op de entry list vinden we Stefan Boermans en Yorick de Groot, die eveneens in deze poule zijn ingedeeld. Hun andere tegenstanders zijn Julian Hörl en Alexander Horst uit Oostenrijk. Daarnaast zal er nog een team uit de kwalificatie bij deze drie teams aansluiten. De Nederlanders spelen eerst tegen Oostenrijk en het kwalificatieteam voordat ze de poulefase vrijdagmiddag om 16.00 uur afsluiten met het onderlinge duel. Vorig jaar stonden de Nederlandse koppels tegenover elkaar, dat duel werd toen na drie sets beslist in het voordeel van Boermans en De Groot. 

Programma poulefase

DagTijdTeams
Do 11 juni11.30 uurVan de Velde/Immers - NTB
Do 11 juni11.30 uurBoermans/De Groot - Hörl/Horst (AUT)
Do 11 juni18.00 uurBoermans/De Groot - NTB
Do 11 juni20.30 uurVan de Velde/Immers - Hörl/Horst (AUT)
Vr 12 juni16.00 uurVan de Velde/Immers - Boermans/De Groot


Livestreams
De wedstrijden zijn (betaald) te volgen op Volleyballworld.TV & ViaPlay.com

EK Beachvolleybal in Nederland!
Wist je dat het EK Beachvolleybal dit jaar in Nederland plaatsvindt? Van dinsdag 13 t/m zondag 18 augustus komt de Europese beachvolleybaltop naar Den Haag, Apeldoorn & Arnhem. Bezoek deze pagina voor meer informatie over het toernooi en om je tickets te bestellen.

Foto: FIVB

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn