Van 28 september t/m 2 oktober komen de beste beachvolleybalteams samen voor het Elite 16-toernooi van Parijs. Vier Nederlandse teams hebben zich direct geplaatst voor het hoofdtoernooi dat donderdag van start gaat: Stam/Schoon, Brouwer/Meeuwsen, Immers/Boermans en Luini/Penninga. Piersma, E./Van Driel, M. speelt vandaag de kwalificatie.

Kwalificatietoernooi
In de Franse hoofdstad nemen Emma Piersma en Mexime van Driel nemen vandaag deel aan het kwalificatietoernooi. Het Sloveense duo Kotnik/Lovsin, T. is hun tegenstander in de eerste ronde. Bij een overwinning spelen ze om 17.10 uur een tweede kwalificatieronde.

Hoofdtoernooi met vier Nederlandse teams
Katja Stam en Raïsa Schoon staan op donderdag in hun openingsduel tegenover de huidige nummer 1 op de FIVB wereldranglijst: Barbara en Carol uit Brazilië. Later op de avond treffen ze een team uit de kwalificatie. Op vrijdag spelen ze hun laatste poulewedstrijd tegen een ander Braziliaans duo: Talita en Rebecca.

Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen zijn als vijfde geplaatst voor het hoofdtoernooi. In de poulefase treffen ze de Poolse Michal Bryl en Bartosz Losiak, het duo waarvan ze nipt de finale verloren op het Elite-16 toernooi in Hamburg. Ook spelen ze tegen twee indoorspelers die de overstap naar beachvolleybal hebben gemaakt: Rémi Bassereau en Julien Lyneel uit Frankrijk.

Matthew Immers en Stefan Boermans spelen tegen de zilveren medaillewinnaars van het EK: Ondrej Perusic en David Schweiner uit Tsjechië. Vervolgens treffen ze een team uit de kwalificatie, waarna ze in hun laatste poulewedstrijd tegenover de Spaanse Pablo Herrera Allepuz en Adrián Gavira Colladoa staan.

Leon Luini en Ruben Penninga zijn in Poule C ingedeeld met de Italiaanse Paolo Nicolai/Samuele Cottafava en Cherif Younousse/Ahmed Tijan uit Qatar, de winnaars van het Elite 16-toernooi in Rosarito.

Programma kwalificatie

Dag

Tijd

Teams

Wo 28 september

9.35 u

Piersma E./van Driel, M. - Kotnik/Lovsin, T. (SLO)


Foto: FIVB

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×