De strijd om de Nationale Beker is in volle gang. Twee kwartfinaleplekken zijn al vergeven en de overige tickets worden, op twee na, komende zaterdag toegekend. Welke teams sluiten het jaar af met een overwinning?

Dames
Het eerste damesteam dat zich heeft geplaatst voor de kwartfinale is Djopzz Zwolle Topvolleybal. De Eredivisionist boekte woensdag een overtuigende overwinning op Pegasus uit de Topdivisie.

Zaterdagavond worden de overige achtste finales gespeeld, met onder andere twee duels tussen Eredivisieteams. De regerend landskampioen Friso Sneek neemt het op tegen De Hollandse Pot Enzo VV Utrecht, een herhaling van de halve finale van vorig seizoen. Utrecht wist destijds de finale van het bekertoernooi te bereiken, maar in de reguliere competitie was Sneek dit seizoen al twee keer de sterkere partij. Verder staat er een confrontatie op het programma tussen de nummers zeven en acht in de Eredivisie: Draisma Dynamo en Peelpush.

Oranje Nassau, de verrassing van het bekertoernooi, staat zaterdag tegenover de winnaar van vorig seizoen. In Groningen ontvangt de Tweede Divisionist, die eerder Topdivisionisten VoCASA, Sudosa-Desto D2 én Veracles wist te verslaan, de dames van Sliedrecht Sport. Daarnaast staan er nog vier duels op het programma tussen een team uit de Topdivisie en een team uit de Eredivisie. Bekijk het volledige speelschema hieronder! Klik op de teams voor de livestream (indien beschikbaar).

Programma & livestreams

Dag

Tijd

Teams

Za 23 december

14.00 uur

ITC Groep/AVV Keistad - SOMAS/Activia

Za 23 december

15.00 uur

Dros-Alterno - Apollo 8

Za 23 december

15.00 uur

Sliedrecht Sport D2 - Voltena

Za 23 december

17.00 uur

US - Visser Assen/Sudoda-Desto

Za 23 december

17.30 uur

Draisma Dynamo - Peelpush

Za 23 december

19.30 uur

Oranje Nassau - Sliedrecht Sport

Za 23 december

20.00 uur

Friso Sneek - De Hollandse Pot Enzo VV Utrecht

Heren
Het eerste kwartfinaleticket bij de heren werd vorige week al toegekend. Topdivisionist Rensa Family Orion H2 verraste met een overwinning op Eredivisionist Scherp in Packaging ZVH. De strijd werd beslecht in vier sets: 15-25, 25-21, 25-18 en 25-19.

Na zaterdag zullen de meeste kwartfinalisten bekend zijn. Om 14.30 uur staan twee wedstrijden tussen Eredivisieteams op het programma. Lijstaanvoerder Active Living Orion staat voor de tweede keer dit seizoen tegenover Prima Donna Kaas Huizen. Daarnaast een pittige loting voor Draisma Dynamo en Numidia VC Limax. Eén van de topploegen uit de Eredivisie ligt na dit weekend uit de beker, want in de achtste finale staan ze tegenover elkaar. Om 16.00 uur volgt een confrontatie tussen WIJZIJNTOP Personeelsdiensten/ DIO Bedum uit de Topdivisie en Eredivisionist Simplex SSS

De twee verrassingen van de derde ronde treden 's avonds aan. Tweede Divisionist Axel Claims/Sovoco uit Soest versloeg in de vorige ronde Topdivisionist Dynamo H2 met 3-1 en staat nu tegenover een Eredivisieploeg. Om 19.00 uur gaan ze de strijd aan tegen Sliedrecht Sport. Eerste divisionist Fysiotherapie Rosier/Jokers VC plaatste zich voor de achtste finales door een indrukwekkende 3-1 overwinning op Topdivisionist Madjoe. Zaterdagavond wacht hen de confrontatie met de bekerwinnaar van afgelopen seizoen: Nova Tech Lycurgus.

De laatste twee achtste finales worden in januari afgewerkt. Op zaterdag 6 januari staat een duel tussen twee Topdivisionisten op het programma: Sudosa-Desto en Sliedrecht Sport H2. Op woensdag 10 januari wordt het laatste ticket voor de kwartfinales bevochten door Merkala Zaanstad (Topdivisie) en VoCASA (Eredivisie).

Programma

Dag

Tijd

Teams

Za 23 december

14.30 uur

Active Living Orion - Prima Donna Kaas Huizen

Za 23 december

14.30 uur

Draisma Dynamo - Numidia VC Limax

Za 23 december

16.00 uur

WIJZIJNTOP Personeelsdiensten/ DIO Bedum - Simplex SSS

Za 23 december

18.30 uur

Fysiotherapie Rosier/Jokers VC - Nova Tech Lycurgus

Za 23 december

19.00 uur

Axel Claims / Sovoco - Sliedrecht Sport H1

Za 6 januari

16.30 uur

Sudosa-Desto - Sliedrecht Sport H2

Wo 10 januari

20.30 uur

Merkala Zaanstad - VoCASA

Foto: fotohoogendoorn.nl

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn