Op zaterdag 11 mei werden er op vier verschillende plekken in het land de bekerfinales per regio georganiseerd. In sporthal De Steense in Wolvega, De Altis in Rijswijk, De Schalm in Ootmarsum en De Basis in Sliedrecht streden jeugd- en seniorenteams voor de overwinning in hun categorie

Finales regio Noord
In Wolvega werden de finales voor de senioren van regio Noord gespeeld. In de eerste ronde werden er drie finales gespeeld, V.V.B.O. DS 1 – WSV DS 1,  Krathos DS 1 - Wesseling DOK DS 2 en En Bloc HS 1 – MSK HS 1. Na vele mooie en spannende momenten kwamen V.V.B.O. DS 1 (categorie dames C), Wesseling DOK DS 2 (categorie dames B) en MSK HS 1 (categorie heren B/C) als winnaars uit de strijd.

In de tweede ronde werd er gestreden bij de dames en heren in categorie A. Aan het publiek was te merken dat er twee spannende wedstrijden op het programma stonden, VC Sneek DS 3 – Flash/Veendam DS 1 en Vovem’90 HS 1 – Flash/Veendam HS 1. Helaas voor Flash/Veendam, die met een grote achterban aanwezig was, hebben ze de beker niet mee naar huis kunnen nemen. VC Sneek en Vovem’90 kwamen als bekerwinnaars met 3-0 winst van het veld. 

Bekerwinnaar regio Noord mannen

Finales regio Oost
In Ootmarsum bij de vereniging Lammerink Installatiegroep/Set-Up ’65 werden de bekerfinales senioren en jeugd van regio Oost gespeeld. Van vroeg in de ochtend tot laat in de middag werd er om de prijzen gestreden. De vele supporters die er waren zagen mooie finalewedstrijden met de volgende resultaten:

Trivos MA 1 (nr. 3 1e klasse) tegen Kuipers Flevoll MA 1 (kampioen hoofdklasse) won verrassend de 5e set. Apollo 8 MB 1 speelde tegen het thuisspelende team Set-Up ’65 MB , won de wedstrijd en behaalde daarmee de dubbel naast het kampioenschap in de Topklasse. Trivos MC 1 won de wedstrijd tegen Rivo Rijssen MC 1. SV Dynamo Apeldoorn JA 1 werd een 5 setter tegen Apollo 8. 

Dynamo won de 5e set en behaalde ook daarmee de dubbel naast het kampioenschap in de Hoofdklasse. Rebo Woningmakelaars Rebelle DS 1, de nummer 2 uit de 3e divisie speelde tegen Cupido DS 1 de kampioen van de promotieklasse. Het werd een spannende wedstrijd die in de 5e set winnend werd afgesloten door Rebelle DS 1. Vips Bardot HS 1, kampioen van de 3e divisie haalde de dubbel door ook de bekerfinale te winnen tegen SSS HS 4.

Winnaars Regio Beker Oost dames

Finales regio Zuid
In regio Zuid vonden de finales plaats bij Sliedrecht Sport. Er was veel publiek aanwezig om de teams in deze spannende finales aan te moedigen. Bij de dames streden in de A-categorie VC Wik DS 1 en VC Limax DS 1 om de titel, hierbij trok VC Limax met 2-3 aan het langste eind. 

In de B-categorie ging het tussen Peelpush DS 3 en Atak DS1, deze werd met 3-1 gewonnen door Peelpush. Bij de heren ging het in de A-categorie tussen VC Limax HS 3 en OKK’70 HS 1 welke met 1-3 is gewonnen door OKK’70. In de B-categorie streden Forza SD HS 1 en VC Limax HS 4, welke overtuigend met 3-0 is gewonnen door Forza SD.

Bij de jeugd:
Meisjes A: Peelpush tegen Sliedrecht Sport eindigde in een 3-0 voor Peelpush
Meisjes B: Sliedrecht Sport tegen Peelpush eindigde in een 3-0 voor Sliedrecht Sport
Meisjes C: Sliedrecht Sport tegen Peelpush eindigde in een 3-0 voor Sliedrecht Sport
Jongens A: Sliedrecht Sport tegen Volley Tilburg eindigde in een 3-1 voor Sliedrecht Sport
Jongens B: Next Volley Dordrecht tegen Sliedrecht Sport eindigde in een 3-1 voor Next Volley Dordrecht
Jongens C: Volley Tilburg tegen Sliedrecht Sport eindigde in een 0-3 voor Sliedrecht Sport

Bij de recreanten:
Heren: VC Olympia tegen Volley2B eindigde in een 3-0 voor VC Olympia
Mix: RVC/Libanon’50 tegen Erasmus Volley eindigde in een 1-3 voor Erasmus Volley

Finales regio West
De Altis liep de hele finaledag goed vol met supporters. De wedstrijden werden in sportieve sfeer gespeeld. Een mooie afronding van het bekertoernooi met te verwachten, maar ook verrassende bekerwinnaars. Dank aan Inter Rijswijk, scheidsrechters, spelers, clubkader en regiokader voor een goed verzorgde seizoensafsluiting.

Scheidsrechters van het seizoen
Ook de prijs voor de scheidsrechters van het seizoen werd weer uitgereikt tijdens de bekerfinales.

Regio Noord
In regio Noord is Fred Drost gekozen tot scheidsrechter van het seizoen, vanwege zijn enorme staat van dienst als scheidsrechter. Fred is in 1958 begonnen met fluiten. Hij gaf vorig seizoen aan dat hij erover dacht om te gaan stoppen, maar heeft er toch nog een jaar aan vast geplakt. In regio Noord is hij de langst zittende scheidsrechter. Naast de uitreiking van de prijs voor scheidsrechter van het seizoen was er ook aandacht voor het afscheid van een vrijwilliger, Arend Huizenga. Arend is in de regio Noord, naast scheidsrechter, ook 31 jaar aanwijzer geweest.

Regio Oost
In regio Oost is Bryan Nijenhuis gekozen tot scheidsrechter van het seizoen, een jonge, zeer gedreven scheidsrechter die afgelopen jaar zijn VS3 heeft afgerond. We ontvingen positieve reacties van collega scheidsrechters over zijn optreden als scheidsrechter. Bryan is ook altijd bereid om te fluiten en denkt mee als er knelpunten zijn.

Regio Zuid
In regio Zuid is Metin Solmaz van vereniging Volley Zuid gekozen tot scheidsrechter va het seizoen 2023-2024. Metin is naast bevlogen scheidsrechtercoördinator, ook nog actief als scheidsrechter in de derde divisie. Metin staat altijd klaar om te helpen als er een probleem is. Als je teams vraagt hoe Metin als scheidsrechter is, in het veld, komen er positieve reacties. Door zijn houding als scheidsrechter, hebben de spelers veel spelplezier tijdens de wedstrijden. Daarnaast begeleidt hij jonge ambitieuze scheidsrechters, die het vak nog willen leren.

Regio West 
In regio West was er geen gelegenheid om de prijs uit te reiken tijdens de bekerfinales. Dit zal op een later tijdstip plaatsvinden. 

Facebook X WhatsApp LinkedIn