Samen Lycurgus en Draisma Dynamo staan op Tweede Paasdag tegenover elkaar in de Bekerfinale. De twee teams speelden dit seizoen al vijf keer tegen elkaar. Lycurgus won daarvan alleen de strijd om de Supercup. Wie neemt maandag de tweede prijs van het seizoen mee naar huis?

Bekerhistorie
Op Tweede Paasdag staat Samen Lycurgus voor het zesde jaar op rij in de Nationale Bekerfinale. Afgelopen seizoen won de ploeg voor de vierde keer in de clubhistorie de beker door Active Living Orion met 3-2 te verslaan. In 2020 en 2021 wonnen de Groningers de beker ten koste van Draisma Dynamo. De Apeldoornse ploeg won de beker maar liefst tien keer; de laatste keer was in 2019. Ook dat jaar was Lycurgus de tegenstander.

Zesde ontmoeting van het seizoen

De twee Bekerfinalisten stonden dit seizoen al vijf keer tegenover elkaar. Dit waren stuk voor stuk spannende duels. Vier van de vijf wedstrijden werden in vijf sets beslist, waarvan er drie gewonnen werden door Dynamo. Het team van Arjan Taaij won dit seizoen slechts één van de vijf ontmoetingen, maar wel uitgerekend de wedstrijd waarbij de eerste prijs te verdienen viel, namelijk de Supercup.

In het laatste duel deelde de equipe van Redbad Strikwerda gisteravond een flinke klap uit aan Lycurgus, dat zich voortijdig kon plaatsen voor de strijd om de landstitel. De Groningse ploeg kon een plek bij de top-2 veiligstellen door het duel in drie of vier sets te winnen, maar Dynamo stak daar een stokje voor door de overwinning met 1-3 naar zich toe te trekken. Doordat Active Living Orion eenvoudig van Sliedrecht Sport won, is Lycurgus gezakt naar de derde plek. Kan de ploeg de teleurstelling snel achter zich laten en de knop omzetten voor de Bekerfinale?

Tickets & livestream

De wedstrijd tussen Samen Lycurgus en Draisma Dynamo begint om 15.30 uur in de Maaspoort in Den Bosch. Er zijn nog enkele kaarten beschikbaar voor de Bekerfinale. Een ticket is hier te bestellen en geeft toegang tot zowel de dames- als herenfinale. Het duel wordt uitgezonden op nos.nl, NOS zal beide bekerfinales ook gedeeltelijk live uitzenden op NPO1.

Foto: fotohoogendoorn.nl

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn