Beachvolleybal

FIVB World Tour in The Beach Aalsmeer

Je moet er nog even niet aan denken; in shorts en op blote voeten over het strand baggeren. Toch lopen er van 15 tot en met 18 maart 28 beachvolleybalteams van wereldniveau door het zand. Maar dan wel in het verwarmde zand in de subtropische entourage van The Beach als daar opnieuw de mondiale top zich verzamelt voor: Blooming Beach Aalsmeer.

Een toernooi uit de World Tour-serie, een reeks evenementen die onder auspiciën van de internationale volleybalbond FIVB worden gehouden en waarvoor de beste beachvolleybalteams uit het circuit de hele wereld over reizen. Het is alweer voor de vierde keer dat The Beach een groot internationaal beachvolleybaltoernooi van allure binnen haar muren heeft en zelfs het tweede World Tour-event binnen een jaar. In oktober 2017 ontving The Beach zowel heren- als dameskoppels en leverde de Aalsmeerse indoor beachsporthal een sfeervol en hoogstaand evenement af.

Het was de opmaat voor het komende event in maart. Was er in oktober nog sprake van een zogenoemd double gender event (een mannen- én een vrouwentoernooi), in maart komen alleen mannen naar de voormalige bloemenveilinghallen om zich te bewijzen. Zestien koppels openen het evenement met een kwalificatietoernooi (donderdag 15 maart), waarin wordt gestreden om de vier resterende plaatsen die het veld voor het hoofdtoernooi completeren tot eveneens zestien teams.

Deze worden vervolgens onderverdeeld in vier poules, waarvan de winnaars direct doorstoten naar de kwartfinales op zaterdag. De nummers twee en drie gaan die vrijdag nog kruislings strijden voor de opengebleven plekken. Zondagmorgen opent met de halve finales, waarna later die dag de twee overgebleven beachkoppels het veld opstappen voor de finale.

Er staan inmiddels al heel wat imposante namen op de deelnemerslijst, waarop al 25 verschillende nationaliteiten worden vertegenwoordigd. Op die lijst zijn eveneens een aantal nationale topteams te ontdekken, waarvan het koppel Alexander Brouwer/Robert Meeuwsen misschien wel de meest spraakmakende is. Maar vlak het duo Christiaan Varenhorst/Jasper Bouter niet uit. Twee toppers, die pas recentelijk definitief hebben besloten om samen verder te gaan tot de Spelen van 2020. Maar de grote publiekstrekker is ongetwijfeld de plaatselijke favoriet en thuisspeler Sven Vismans. Hij komt het veld op met Jannes van der Ham en het zou niemand verbazen als die twee nog een leuke stunt in huis hebben. Vismans doet het in eigen huis altijd wel goed met de massale steun van het publiek. 

Voor die Nederlandse teams heeft Blooming Beach Aalsmeer extra waarde, want voor een van deze koppels ligt er aan het eind van de rit een EK-ticket klaar. Het best presterende en dus hoogst eindigende Nederlandse duo mag zich in juli van dit jaar melden bij het EK beachvolleybal dat in vier verschillende speelsteden in Nederland wordt gehouden. Goed om te weten dat de kans groot is dat de Nederlandse topteams tot dit EK niet meer op vaderlandse bodem te zien zijn. Dit is – tot de start van het EK – de kans om jongens als Brouwer, Meeuwsen en Varenhorst live in Nederland in actie te zien.

Om het plaatje compleet te maken, staat The Beach als vanouds garant voor opzienbarende side events. Niet voor niets heeft het evenement de naam Blooming (spreek uit: bloeming) mee te geven. Bloemenstad Aalsmeer komt goed aan bod tijdens het nevenprogramma dat veel met bloemen te maken heeft en waar het lokale bedrijfsleven enorm bij betrokken is. Een even unieke als aparte bloemendecorwedstrijd(op snelheid), maar ook een goed begeleid kidsprogramma én muziek maken het plaatje weer compleet. 

Klik hier voor meer informatie over de World Tour in Aalsmeer.

Bron: The Beach Aalsmeer 

Bron: The Beach Aalsmeer

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×