Donderdag 15 maart start Blooming Beach Aalsmeer: Een World Tour-event dat deel uitmaakt van de internationale reeks internationale toptoernooien.

Teams uit alle delen van de wereld melden zich deze week in The Beach. Wat te denken van Márcio Guadie Ley en Vinícius Gomes Cardoso De Araújo uit Brazilië of de beachvolleybroers Sam en Ben O’Dea uit Nieuw-Zeeland. Aalsmeer verwelkomt ook teams uit Canada, Indonesië en verschillende delen van Europa. En natuurlijk een hoogwaardige delegatie uit eigen land; zes Nederlandse teams maar liefst. 

Alexander Brouwer / Robert Meeuwsen

- brons Olympische Spelen 2016

- wereldkampioen 2013

- Nederlands kampioen 2014

Jasper Bouter / Christiaan Varenhorst

- zilver wereldkampioenschap 2015

- Nederlands kampioen 2017 

Sven Vismans / Jannes van der Ham

- Nederlands kampioen 2016

Dirk Boehlé / Steven van de Velde

- Nederlands kampioen 2015

Ruben Penninga / Tom van Steenis

- Nederlands kampioen (onder 21) 2016

Mees Blom / Matthew Immers

- rookies

Met deze teams is in ieder geval de (individuele) top tien van Nederland vertegenwoordigd. Het best presterende Nederlandse koppel verdient in Aalsmeer een startbewijs voor het EK beachvolleybal dat komende zomer in Nederland wordt gehouden. 

Donderdag 15 maart gaat de World Tour van start met het kwalificatietoernooi, waarin 16 teams strijden voor vier beschikbare plaatsen in het hoofdtoernooi. Daarin worden ze opgewacht door een twaalftal topkoppels, die rechtstreeks zijn geplaatst. Voor het hoofdtoernooi (vanaf vrijdag) worden de teams onderverdeeld in vier poules, waarvan de winnaars direct doorstoten naar de kwartfinales op zaterdag. De nummers twee en drie gaan nog kruislings strijden voor de opengebleven plekken. Zondagmorgen opent met de halve finales, waarna later die dag wordt gestreden om de 3e en 4e plaats (kleine finale) en in de finale om de 1e en 2e plaats.

Ga voor meer informatie over de World Tour in Aalsmeer naar volleybal.nl/worldtouraalsmeer.   

Bron: The Beach Aalsmeer

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn