In het Queen & King of the Court stadion in Rotterdam werd vandaag gestreden voor een felbegeerd ticket voor de halve finale. Steven van de Velde en Matthew Immers plaatsen zich voor de halve eindstrijd, andere Nederlandse teams zien we morgen terug in de tweede ronde van de kwartfinale!

Kwartfinales
Gisteren zagen we al enkele spannende kwartfinales op de BetCity Royal Championships. Vandaag begon de dag met de laatste twee kwartfinales, waarbij de inzet een ticket voor de halve finales was. Het team dat na drie rondes de hoogste score heeft, stoomt meteen door naar de halve finale. De nummers 2, 3 en 4 verdienen een plaats in de tweede ronde van de kwartfinales, terwijl de nummers 5 zich voorbereiden op de play-offs.

Brecht Piersma/Emi van Driel en Wies Bekhuis/Desy Poiesz stonden tegenover elkaar in dezelfde kwartfinale en bereikten beiden de laatste ronde. Maar ze kwamen niet langs de Braziliaanse Taiana/Hege, die met 13 punten hun plek in de halve finale veiligstelden. De twee Nederlandse koppels plaatsten zich wel voor de tweede ronde van de kwartfinale.

Ook Leon Luini en Yorick de Groot schopten het tot de tweede ronde van de kwartfinale. Hoewel ze in de eerste ronde slechts 1 punt scoorden, overtroffen ze zichzelf in de tweede ronde met 14 punten. Het waren echter de Letse Samoilovs en Smedins die er met de overwinning vandoor gingen. Met 15 punten in de derde ronde verzekerden zij zich van een plekje in de halve finale.

Tweede ronde kwartfinale

Later op de avond stonden nog enkele tweede rondes van de kwartfinales op het programma. Het team dat de meeste punten scoort in de eerste speelronde kwalificeert zich direct voor de halve finale, hetzelfde geldt voor de winnaars van de tweede en derde ronde. Steven van de Velde en Matthew Immers piekten op het juiste moment: ze scoorden nul punten in de eerste ronde, maar wonnen vervolgens de derde ronde met 14 punten.

Bekhuis/Poiesz slaagde er niet in om een ticket voor de halve finale te bemachtigen. Ze eindigden op de derde plaats in de tweede ronde van de kwartfinale. Morgen hebben ze nog één laatste kans in de play-offs.

Programma voor zaterdag
Morgen staan nog enkele tweede rondes van de kwartfinales op het programma. Mees Sengers/Dirk Boehlé en Luini/De Groot strijden om een felbegeerd halve finale-ticket. Daarna volgen de play-offs, gevolgd door de halve finales, waarbij al drie Nederlandse teams zich hebben verzekerd van een plekje: Katja Stam/Raïsa Schoon, Alexander Brouwer/Robert Meeuwsen en Van de Velde/Immers.

Bekijk het volledige speelschema op kingofthecourt.com!

Afscheid Madelein Meppelink
In Rotterdam werd vandaag ook officieel afscheid genomen van Madelein Meppelink. In het bijzijn van het Nederlandse publiek werd ze nog één keer in het zonnetje gezet.

Foto: Pim Waslander

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn