Afgelopen zaterdag speelden de Nederlandse zitvolleybaldames na een gezamenlijk trainingsweekend een oefeninterland tegen het Franse nationale team in sportcentrum Arcus te Wijchen. Oranje maakte met niet misstaande cijfers duidelijk dat het inmiddels een maatje groter is dan de Franse dames. Er werd met 3-0 (setstanden 25-17, 25-11 en 25-16) gewonnen.

Onwennige start

De dames, met in de basis Brenda Huisinga, Marit Holleeder, Roos Broers, Dorien Doorn, Jamie Bos en aanvoerster Renske den Haan, begonnen wat onwennig aan de wedstrijd. De lange aanloop naar de wedstrijd en een volle tribune met thuispubliek leken de dames toch wat zenuwen te bezorgen. De eerste set werd er dan ook al snel tegen een achterstand van enkele punten aangekeken. Na een time-out van bondscoach Hong Zhao op 7-10 achterstand wisten de dames langzaam maar zeker het roer om te gooien en begonnen ze meer en meer hun eigen spel te spelen. Een goede serviceserie van Dorien Doorn deed de Françaises de das om en de eerste set werd met een afgetekende 25-17 gewonnen.

Iedereen draagt bij

De tweede set werden verse krachten van de bank gehaald in de personen van Gwen Spil en Evi Gröniger. Ondanks de iets veranderde samenstelling was het spel meer van hetzelfde. Een hoge servicedruk in combinatie met scherpte op de vaak onverwachte ballen van de overkant zorgde voor een duidelijke score, 25-11.

Afsluiten in stijl

Ook in de derde set werd er weer gewisseld en ging het team door waar het mee bezig was. Er werd met meer en meer bravoure gespeeld en het Nederlandse spel werd mooier om naar te kijken. Knappe reddingen werden afgewisseld met mooie aanvallen. Ook de Fransen zetten een tandje bij met enkele spectaculaire rally's tot gevolg. Wel bleken de Nederlandse dames nog steeds een maatje te groot en de laatste set werd met 25-16 gewonnen.

Op de goede weg

Twee jaar terug is met een groep jonge, ambitieuze meiden een traject gestart met als doel de Paralympische Spelen weer te bereiken. Na een geslaagd weekend zijn de Nederlandse zitvolleybaldames weer een klein stapje dichterbij, maar is het ook duidelijk dat er nog veel meer stappen te zetten zijn.

Foto: fotohoogendoorn.nl

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn