Het wereldkampioenschap volleybal voor vrouwen wordt op donderdag 22 september groots geopend met een teampresentatie op het Marktplein in Apeldoorn en aansluitend een feest met bekende artiesten. Beide zijn vrij toegankelijk voor publiek.

Artiesten
Met optredens van onder anderen zangeres Berget Lewis en het dj-trio Kris Kross Amsterdam wacht Apeldoorn en de volleybalfans een spetterend openingsfeest aan de vooravond van het WK volleybal, dat voor het eerst in de historie plaats in Nederland wordt gehouden.

Programma
Bij de grootse opening op donderdag 22 september worden alle 24 deelnemende landen tijdens een show met acts en muziek op het Marktplein aan het publiek voorgesteld. De volgende dag staan in Arnhem de eerste wedstrijden van het WK op het programma.

De teampresentatie begint om 18.30 uur. Waarna er een feestavond is, georganiseerd door Apeldoorn, op Het Marktplein van 20.00 uur tot 22.00 uur.

Charity Partner
Bij de Teampresentatie is ook een belangrijke rol weggelegd voor de deelnemers van de diverse challenges en evenementen, georganiseerd door de Bas van de Goor Foundation. Deze stichting, die zich inzet om mensen met diabetes te helpen bij het realiseren van een betere kwaliteit van leven, is de Charity Partner van het WK Volleybal. Mensen, jong en oud met diabetes en wandelgroepen die meedoen aan de Nationale Diabetes Challenge vertegenwoordigen op symbolische wijze de vier WK-poules met elk zes landen en hebben na een wandeltocht het Marktplein als eindpunt.

Bereikbaarheid
Kom jij de 24 landen bewonderen tijdens de teampresentatie? Dan is het belangrijk om rekening te houden met de regels rondom het parkeren van fietsen/auto's in de binnenstad van Apeldoorn:

  • Alle informatie over het parkeren van fietsen in de binnenstad vind je hier.
  • Alle info over het parkeren van auto’s in de binnenstad vind je hier.