Arnhem staat wereldwijd bekend om de Slag om Arnhem, een bekend icoon van deze gebeurtenis is de Eusebius. Maar Arnhem is zoveel meer. Het is een stad met groene longen. Waar je ontspant, recreëert, ontwikkelt, werkt en woont in groen. Arnhem ademt en dóet groen; voor een nog groenere toekomst. Arnhem is de energieke hub in een regio waar stedelijke dynamiek, de natuurrijke leefomgeving en economische kracht elkaar versterken. We kennen de waarde van groen. Dit motiveert bedrijven, organisaties en inwoners om met elkaar vol energie en passie voor duurzame ontwikkeling te gaan. Er worden successen geboekt in duurzame mode en de energietransitie.v

Europese sportstad

Arnhem is een stad waar sporten met een beperking geen beperking is en waar toegewerkt wordt naar olympische prestaties. Voor veel sporters begint de weg naar Olympisch goud in Arnhem, op Sportcentrum Papendal. Van topsport tot sport op wijkniveau: sport zit in de stad verworven. In 2018 werd Arnhem door ACES Europe uitgeroepen tot Europese sportstad van het jaar. Geroemd om de vele faciliteiten, programma’s, activiteiten en het sportbeleid. Ook is Arnhem al vele malen gaststad geweest van diverse grote internationale evenementen zoals de Giro d'Italia, WCH inline-skating, WCH BMX en UCI BMX Supercross World Cup.

Stad in het groen

De hoofdstad van Gelderland heeft een compact stadshart met historische gebouwen en moderne architectuur. Je kunt er heerlijk winkelen en genieten van bijzondere restaurants en café's. In Arnhem zijn alle bekende ketens te vinden, maar vind je ook unieke winkels. Zo kun je in het Modekwartier een bezoek brengen aan de ateliers van verschillende Arnhemse ontwerpers. Je ontmoet de ontwerper en gaat na het winkelen naar huis met een uniek designer-item. Ook ’s avonds is er van alles te beleven. Arnhem huisvest grote gezelschappen zoals Toneelgroep Oostpool, Introdans en Phion en heeft meerdere poppodia en theaters. Natuurliefhebbers bevinden zich op een paar minuten lopen van het station al midden in het mooiste stadspark van Nederland: Sonsbeek. Aan de ene kant zie je de treinen en de WTC’s van Arnhem en aan de andere kant zie je de koeien grazen. Wil je lekker met je gezin op pad, ga dan zeker naar Burgers' Zoo waar de Ocean en de Mangrove je doen denken aan een avontuur in het buitenland. Een stad om je nooit te vervelen.